Στις 80 μέρες θα κόβεται το ρεύμα

greek 24/11/2011
Παρατείνεται στις 80 ημέρες η προθεσμία από τη λήψη της ημερομηνίας πληρωμής του τέλους έως την ημέρα που η ΔΕΗ θα προχωρά στην διακοπή του ρεύματος για όσους δεν εξοφλήσουν το τέλος, σύμφωνα με εγκύκλιο που θα εκδοθεί.
 
Η πληρωμή της πρώτης δόσης για το ειδικό τέλος ακινήτων θα γίνει κανονικά και μετά θα γίνουν οι διορθώσεις των λανθασμένων εκκαθαριστικών και ο συμψηφισμός των επιπλέον ποσών που καταβλήθηκαν από τους φορολογούμενους.
 
 Το υπουργείο Οικονομικών θα συστήσει σε όλες τις εφορίες τριμελή επιτροπή η οποία θα δέχεται αιτήσεις ατόμων που ανήκουν στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων αλλά ατόμων που δεν εξαιρούνται ρητά από το μέτρο με βάση το νόμο όπως είναι οι άποροι, άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας (αναπηρία 80% και άνω κτλ). Η επιτροπή θα αποτελείται από έναν εφοριακό πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, έναν κοινωνικό λειτουργό από το Δήμο και από έναν αστυνομικό υπάλληλο. Η επιτροπή θα εξετάζει αν συντρέχουν οι λόγοι για να ενταχθούν τα πρόσωπα αυτά στο χαμηλό συντελεστή φορολογίας 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ή αν τα άτομα αυτά έχουν πλήρη αδυναμία καταβολής του τέλους. 




Tags:  

Περισσότερα από 7 εκ.ευρώ τα ενοίκια του υπουργείου Οικονομικών
Περισσότερα από 7 εκ.ευρώ τα ενοίκια του υπουργείου Οικονομικών
Συνολικά  7.039.654,08 ευρώ ετησίως θα εξοικονομήσει το υπουργείο Οικονομικών αν σταματήσει να πληρώνει ενοίκια στα 50 κτίρια που ενοικιάζει.
Έρχονται νέα μέτρα
Έρχονται νέα μέτρα
Το νέο μεσοπρόθεσμο προβλέπει μέτρα ύψους 7 δις ευρώ για την τριετία 2013-2015. Νέα μέτρα δεν θα θεσπιστούν το 2011 και το  2012 με την προυπόθεση να τεθούν σε εφαρμογή όσα μέτρα έχουν μέχρι σήμερα ληφθεί.
Συμψηφισμό των χρεών ζητάει ο Μίχαλος
Συμψηφισμό των χρεών ζητάει ο Μίχαλος
Να εφαρμοστούν οι νόμοι που προβλέπουν συμψηφισμό χρεών προς το Δημόσιο ζητά ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος
Τελευταία Σχόλια