Προς παράταση της απόσυρσης

22/12/2011

Εξετάζεται από την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία η παράταση του μέτρου της απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων, που έληξε την Τρίτη.
 
Τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Υποδομών Μεταφορών είναι υπέρ της συνέχισης του μέτρου, ενώ τον τελικό λόγο θα έχει το υπουργείο Οικονομικών, αξιολογώντας τα δημοσιονομικά δεδομένα αλλά και τις επιδράσεις του μέτρου στην χειμαζόμενη αγορά αυτοκινήτου. Επικρατέστερο σενάριο είναι να παραταθεί το μέτρο της απόσυρσης για ένα ακόμη χρόνο, δηλαδή ολόκληρο το 2012. Η νέα απόσυρση αναμένεται να περάσει είτε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είτε με τροπολογία που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.
 

Στο μεταξύ παράγοντες της αγοράς τονίζουν ότι η παράταση του μέτρου είναι αναγκαία, καθώς είναι  χιλιάδες οι ιδιοκτήτες που απέσυραν το όχημά τους αλλά δεν έχουν προλάβει να παραγγείλουν νέο. Η νέα ρύθμιση αναμένεται να καλύψει και αυτές τις εκκρεμείς περιπτώσεις.

Τα μπόνους της απόσυρσης ανάλογα με τον κυβισμό του οχήματος είναι:
-Από 500 έως 2200 ευρώ για τα ΙΧ αυτοκίνητα.
-Από 500 έως 2000 ευρώ για τα μικρά φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους.
-Από 3000 έως 9000 ευρώ για βαρέα οχήματα.

Οι ιδιοκτήτες που θα αντικαταστήσουν το αποσυρόμενο όχημα με καινούργιο ή μεταχειρισμένο αυτοκίνητο νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας τελευταίας γενιάς (προδιαγραφών Euro 4 και  Euro 5) μέσα στην επόμενη τριετία θα πάρουν επιπλέον 1000 ευρώ για ΙΧ αυτοκίνητο, 1500 ευρώ για μικρό φορτηγό και επιπλέον 4000 ευρώ για αντικατάσταση βαρέως οχήματος.




Tags:  

Εντός των ημερών η απόφαση για πετρελαιοκίνηση και «Πράσινο Δακτύλιο»
Εντός των ημερών η απόφαση για πετρελαιοκίνηση και «Πράσινο Δακτύλιο»
11+1 θέματα στις προτεραιότητες του υπουργείου Περιβάλλοντος
Με αιχμή την πώληση σε ιδιώτες τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα να ηχούν ήδη συνδικαλιστικά «τύμπανα πολέμου» στη ΔΕΗ από τις αντιδράσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και του σωματείου «Σπάρτακος», ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωσταντίνου έθεσε «11 συν 1» θέματα στις προτεραιότητες του υπουργείου, κατά τη τοποθέτηση του στη Βουλή, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης.
 
Επεκτείνεται το κτηματολόγιο σε 1024 περιοχές
Επεκτείνεται το κτηματολόγιο σε 1024 περιοχές
Προκηρύχθηκαν 14 νέες μελέτες κτηματογράφησης που αφορούν 1024 προ- Καποδιστριακούς ΟΤΑ σε 10 Περιφερειακές Ενότητες (νομούς) της χώρας, προϋπολογισμού 186 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Πρόκειται για το σύνολο των εκτάσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου, Καβάλας, Σερρών, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Κοζάνης, Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων (εκτός των περιοχών που έχουν ήδη κτηματογραφηθεί ή κτηματογραφούνται), οι οποίες καλύπτονται σε μεγάλο τμήμα τους από αναδασμούς και διανομές.
Από σήμερα «πράσινο» πιστοποιητικό και για τις μισθώσεις ακινήτων
Από σήμερα «πράσινο» πιστοποιητικό και για τις μισθώσεις ακινήτων
Από σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012  είναι υποχρεωτικό το πράσινο πιστοποιητικό και για τις μισθώσεις ακινήτων, δηλαδή διαμερισμάτων, γραφείων, καταστημάτων και άλλων μεμονωμένων χρήσεων. Ο θεσμός των ενεργειακών επιθεωρήσεων καθιερώθηκε  από τον περασμένο Ιούλιο για όλες τις αγοραπωλησίες ακινήτων και  τις ενοικιάσεις μόνο ενιαίων κτιρίων.
Τελευταία Σχόλια