Ποια Μπαρτσελόνα; Ο ΑΠΟΕΛ κορυφαίος!

greek 29/12/2011
Στη στήλη "Left field", στο blog του παγκόσμιου πρακτορείου ειδήσεων Reuters, υποστηρίζουν ότι ο ΑΠΟΕΛ και όχι η... Μπαρτσελόνα πρέπει να αναγνωριστεί ως ο ποδοσφαιρικός σύλλογος της χρονιάς
 
Αναλυτικά, το άρθρο του Reuters με τίτλο: "Ποδοσφαιρική ομάδα της χρονιάς; ΑΠΟΕΛ"
 
"Εντάξει, εντάξει ξέρω ότι οι περισσότεροι από εσάς θα ουρλιάζετε "και η Μπαρτσελόνα;", αλλά αφού όλοι την εγκωμιάζουν αποφάσισα να πάρω μία αντίθετη θέση.
 
Ναι οι Παγκόσμιοι, Ευρωπαίοι και Ισπανοί πρωταθλητές είναι εκπληκτικοί και μετά από λίγο καιρό μπορεί να πούμε ότι είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος που έπαιξε ποτέ.
Αλλά με δεδομένο ότι έχουν τον Λιονέλ Μέσι -ο οποίος ίσως μετά από λίγο καιρό να αναγνωρίζεται ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου-, έχουν το μεγαλύτερο στάδιο της Ευρώπης, τεράστια οικονομικά στοιχεία και την βάση της εθνικής Ισπανίας της παγκόσμιας πρωταθλήτριας και μία οργάνωση που αυτοαποκαλείται "περισσότερο από ένας σύλλογος", η Μπαρτσελόνα θα έπρεπε να είναι στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου.
 
Θα έπρεπε να έχουν πάρει περισσότερα από τα τέσσερα ευρωπαϊκά, τρία από τα οποία ήρθαν στα τελευταία πέντε χρόνια. Η Μπαρτσελόνα δεν είναι καν στην κορυφή του πρωταθλήματος, με τη Ρεάλ να είναι τρεις βαθμούς μπροστά.
 
Ο ΑΠΟΕΛ στο μεταξύ δεν έχει υψηλές προσδοκίες.
 
Ο ΑΠΟΕΛ δεν ήταν πρωταθλητής Κύπρου το 2010 και έπρεπε να ξεπεράσει τρεις άλλες ομάδες της Λευκωσίας -αυτά είναι πολλά ντέρμπι- για να πάρει το πρωτάθλημα τον Μάιο.
 
Μετά από τρεις γύρους προκριματικών, ήταν απλά ενθουσιασμένοι που έφτασαν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
 
Για μία τέτοια μικρή ομάδα από ένα πολύ μικρό ποδοσφαιρικό κράτος να καταφέρει να περάσει στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα ως πρώτο είναι τίποτα λιγότερο από ένα θαύμα, ειδικά καθώς τερμάτισαν μπροστά από τους δις πρωταθλητές Ευρώπης, Πόρτο και τις προηγούμενες κατόχους του Europa League, τη Ζενίτ και τη Σαχτάρ.
 
Η πρώτη Κυπριακή ομάδα που έφτασε στη φάση του νοκάουτ δεν έχει μεγάλα ονόματα, παρά μόνο τεράστια θέληση για τη νίκη και ένα πολύ δυνατό ομαδικό δέσιμο.
 

Μην περιμένετε να αφήσουν να περάσει εύκολα η ασταθής Λυόν τον Φεβρουάριο στους τελευταίους 16. Θα μπορούσαν άνετα να κάνουν άλλη μία έκπληξη και να αξίζουν να είναι εκεί ψηλά μαζί με τη Μπάρτσα ως η ομάδα της χρονιάς".

 




Tags:  

"Παρελήφθη η επιστολή"
"Παρελήφθη η επιστολή"
"Ο πρόεδρος Χριστόφιας έχει παραλάβει την επιστολή που του απέστειλε ο ΓΓ του ΟΗΕ", ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.
 
Ντεπούτο με Αρσεναλ έκανε ο κυπριακής καταγωγής Γεννάρης
Το ντεμπούτο του σε επίσημο αγώνα με τα χρώματα της Άρσεναλ πραγματοποίησε ο Κυπριακής καταγωγής ποδοσφαιριστής Νίκος Γεννάρης. 
Συμφωνίες συνεργασίας με το Ισραήλ
Συμφωνίες συνεργασίας με το Ισραήλ
Σημαντικές συμφωνίες, που αφορούν την αμυντική συνεργασία και την προστασία, υπέγραψαν στο Τελ Αβίβ οι υπουργοί Άμυνας Ισραήλ και Κύπρου, Εχούντ Μπαράκ και Δημήτρης Ηλιάδης.
Τελευταία Σχόλια