Κυκλοφορούν και οπλοφορούν

greek 25/11/2011
Τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την καταλληλότητα των αστυνομικών να φέρουν όπλο είναι σοκαριστικά.Από τους 55.000 αστυνομικούς που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορες υπηρεσίες, μόνο 10.000 έχουν περάσει από την καρέκλα του ψυχιάτρου με τα πρόσφατα περιστατικά, όπως αυτό του αστυνομικού που εισέβαλε σε πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ με το υπηρεσιακό του όπλο και ηρεμιστικά στην τσέπη για να διαπράξει ληστεία, να επιβεβαιώνουν τα στοιχεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
 
 
 
Σύμφωνα με την νομοθεσία, όσοι ένστολη φέρουν όπλο, θα πρέπει να περνούν από αξιολόγηση κάθε 5 χρόνια όμως, δυστυχώς, υπάρχουν και αστυνομικοί με 25ετή υπηρεσία που δεν έχουν περάσει ποτέ από την ανάλογη αξιολόγηση.
 
Οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε υπηρεσίες αιχμής εκτιμούν πως το πρόβλημα είναι πολύ πιο σοβαρό από ότι φαίνεται και δεν αρκεί μια απλή εξέταση από τις ειδικές επιτροπές. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του 27χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ ο οποίος τον περασμένο Ιανουάριο αυτοκτόνησε μέσα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ιπποκράτους.
 
Τότε η έρευνα έδειξε ότι ο νεαρός ένστολος είχε επισκεφθεί ψυχίατρο, είχε μετατεθεί σε άλλη υπηρεσία και του είχε αφαιρεθεί το όπλο όμως στις αρχές του χρόνου, κρίθηκε ικανός ξαναπήρε το όπλο και επέστρεψε στην υπηρεσία του με τραγικά αποτελέσματα
 
 




Tags:  

Προτάσεις για αλλαγή του τρόπου απέλασης των αλλοδαπών
Προτάσεις για αλλαγή του τρόπου απέλασης των αλλοδαπών
Οι κανόνες δικαστικής απέλασης και η απαγόρευση επιστροφής στην Ελλάδα για ορισμένο χρονικό διάστημα ή μόνιμα είναι ο βασικός πυρήνας των προτάσεων που παρέδωσε η αρμόδια επιστημονική ομάδα εργασίας στον υφυπουργό Δικαιοσύνης , Γ. Πεταλωτή 
"Ποια είναι η Νάντια Μπουλέ;"
"Ποια είναι η Νάντια Μπουλέ;"
Αυτή ήταν η απάντηση της Έλενας Ακρίτα σε ερώτηση δημοσιογράφων για την παρουσιάστρια του Total Black Out.
 
 
Η κοκαΐνη δεν είναι πια της μόδας!
Η κοκαΐνη δεν είναι πια της μόδας!
Η οικονομική κρίση έχει «ρίξει» την αγορά, αλλά τα διεθνή κυκλώματα των λαθρεμπόρων δεν καταθέτουν τα όπλα. 
Τελευταία Σχόλια