"Όχι στο αυτομαστίγωμα"

greek 27/12/2011
 
"Διανύουμε δύσκολες και ιστορικές στιγμές που απαιτούν από όλους μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Η χώρα εξακολουθεί να δίνει μάχη επιβίωσης. Στην κοινωνία εξακολουθεί να υπάρχει κλίμα μεγάλης αγωνίας και ανασφάλειας για το μέλλον. Και στο Κίνημα μας, καλούμαστε αφού προχωρήσουμε σε ένα απολογισμό της διετούς προσπάθειας μας για τη σωτηρία και την αλλαγή της χώρας, να οργανωθούμε για τον εκλογικό αγώνα και να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα μας", επισήμανε στην εισήγησή του στην, υπό τον Γιώργο Α. Παπανδρέου, συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με διευρυμένη σύνθεση, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Μιχάλης Καρχιμάκης.
   
Ο κ. Καρχιμάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου συνεχίζει την προσπάθεια που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ με βάση εκκίνησης τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου που "εμείς, με πρωτεργάτη τον Γιώργο Παπανδρέου διαπραγματευτήκαμε και πετύχαμε και μάλιστα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό".

   
Ο γραμματέας του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε την εξουσία από την ΝΔ "με τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας" και επέκρινε την κυβέρνηση Καραμανλή για φαύλες και εγκληματικές πολιτικές, με αποτέλεσμα ότι "βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τις συνέπειες ενός πρωτοφανούς δημοσιονομικού εκτροχιασμού". Και πρόσθεσε πως "επί δύο χρόνια κληθήκαμε να πληρώσουμε για τις αμαρτίες άλλων".

   
Καλώντας σε ρεαλιστικό και ψύχραιμο απολογισμό της διετούς διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καρχιμάκης είπε ότι δεν πρέπει το κόμμα να μπει σε λογικές "αυτομαστιγώματος γιατί θα χάσουμε την ουσία". "Αν μπούμε στη λογική της ισοπέδωσης και απαξίωσης της κυβερνητικής μας θητείας, τότε προσφέρουμε εξαιρετικές υπηρεσίες στα άλλα πολικά κόμματα και τις χειρότερες υπηρεσίες στη Χώρα και μετά στο ΠΑΣΟΚ και την παράταξή μας", πρόσθεσε.

   
Ο γραμματέας του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για πολιτική παραφιλολογία του τελευταίου διαστήματος για "το τέλος της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης" και είπε ότι το Κίνημα δεν "θα κάνει τη χάρη σε όσους προβλέπουν, γιατί έτσι τους βολεύει, ότι η πολιτική ζωή του τόπου θα αποτελείται όχι από μεγάλες παρατάξεις αλλά από μικρά, αδύναμα κόμματα που θα είναι χειραγωγήσιμα".

   
"Το ΠΑΣΟΚ, έρχεται από μακριά και θα πάει μακριά. Με μια προϋπόθεση: να αφουγκράζεται να μηνύματα των καιρών και των πολιτών, να μαθαίνει από τα λάθη του, να αναπροσαρμόζει την πολιτική του με βάση τις ανάγκες και τα συμφέροντα της χώρας και να ανοίγει νέους δρόμους δίνοντας όραμα και προοπτική στην ελληνική κοινωνία", είπε ο κ. Καρχιμάκης, υπογραμμίζοντας ότι όλα αυτά θα γίνουν μέσω ανοιχτών δημοκρατικών διαδικασιών, στις οποίες "είναι αναγκαίο όσο ποτέ, να αποσαφηνίσουμε το ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο της γραμμής πλεύσης μας, ένα πλαίσιο όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην αντιστοιχισμένη πράξη".

   
Ο κ. Καρχιμάκης είπε ότι λόγω των έκτακτων συνθηκών που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εκλήθη να αντιμετωπίσει "πολλά εκ των οποίων ήταν έξω από το πολιτικό πλαίσιο που κινούμαστε, δημιούργησαν σύγχυση, θόλωσαν το ιδεολογικό μας στίγμα και διατάραξαν τη σχέση μας με τα μη προνομιούχα τμήματα της κοινωνίας που θεωρούσαν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο εκφραστής και ο υπερασπιστής των συμφερόντων τους. Αυτή τη σχέση οφείλουμε να την αποκαταστήσουμε".

   
Για την αποκατάσταση αυτής της σχέσης επεσήμανε πως ο μόνος δρόμος είναι η "προσπάθεια για την αποκατάσταση των αδικιών που δημιούργησε το επείγον των αποφάσεων μας για τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, η συνέχεια της καταπολέμησης της εκτεταμένης φοροδιαφυγής και οι διαρθρωτικές αλλαγές, καθώς και η κατάθεση ενός συγκεκριμένου σχεδίου διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής αλλά και της διασφάλισης της αξιοπρέπειας στην καθημερινή ζωή".

   
"Προϋπόθεση των πολιτικών αυτών είναι η ανάπτυξη, η επείγουσα προτεραιότητα και το κρίσιμο στοίχημα και επόμενου διαστήματος", συνέχισε, τονίζοντας ότι τα αναπτυξιακά όπλα πρέπει να χρησιμοποιηθούν γρήγορα και αποτελεσματικά μαζί με την ύπαρξη κανόνων παντού οι οποίοι θα διασφαλίζουν τον υγιή ανταγωνισμό και την επιχειρηματικότητα. "Η ύπαρξη αυτών των κανόνων είναι που καθορίζει τη σχέση μας με τα πάσης φύσεως συμφέροντα" είπε, τονίζοντας ότι "προς την κατεύθυνση αυτή κάναμε βήματα".

   
"Αυτό δεν άρεσε σε όσους έχουν μάθει να κινούνται στη λογική του ότι ο μόνος κανόνας είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες ή ακόμα χειρότερα ότι ο μόνος κανόνας είναι τα δικά τους συμφέροντα" είπε ο γραμματέας του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ. Και πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ είναι απέναντι σε αυτές τις λογικές, αλλά και στις λογικές "που προωθούν την κυριαρχία των αγορών έναντι των πάντων, έναντι ακόμη και των εκλεγμένων κυβερνήσεων".

   
Αναφερόμενος στο Μνημόνιο, ο κ. Καρχιμάκης είπε ότι δεν είναι ούτε λύση-μονόδρομος, ούτε η αιτία όλων των δεινών, διευκρινίζοντας ότι "σίγουρα δεν είναι το Μνημόνιο και οι πολιτικές του, που εμπεριέχουν το όραμα μας για την Ελλάδα και την ελληνική κοινωνία, γιατί αυτό το όραμα που οφείλουμε ξεκάθαρα να διατυπώσουμε ξεπερνά και τις πολιτικές και τον χρονικό ορίζοντα του Μνημονίου. Για όλα αυτά πρέπει να συζητήσουμε καταθέτοντας καθαρές, ρεαλιστικές, υλοποιήσιμες προτάσεις και θέσεις. Και αυτό θα κάνουμε συντεταγμένα ξεκινώντας από σήμερα, από τη σημερινή μας συνεδρίαση".

   
Τη συντεταγμένη συζήτηση, είπε, τέλος, ο κ. Καρχιμάκης, δεν θα την επιβάλλουν ούτε οι οφειλέτες του Δημοσίου, ούτε οι οφειλέτες των τραπεζών, ούτε τα ΜΜΕ, ούτε οι τράπεζες, ούτε βέβαια κάποιο άλλο κόμμα, πιθανόν υποκινούμενο, όπως το είδαμε χθες, που αποβλέπει να κάνει μπάχαλο το ΠΑΣΟΚ και να μας υποδεικνύει τι θα κάνουμε εμείς στο ΠΑΣΟΚ".
 





Συμβουλές για διακόσμηση παιδικού δωματίου
Συμβουλές για διακόσμηση παιδικού δωματίου
Η επιλογή ενός κεντρικού θέματος είναι ο καλύτερος τρόπος να διακοσμήσετε το παιδικό ή βρεφικό δωμάτιο, ιδιαίτερα αν ανήκετε στην πλειοψηφία των γονιών που έχουν ξοδέψει ώρες σκέψης για τη διακόσμηση του, ακόμα και πριν το νέο μέλος εισέλθει στην οικογένεια. 
Αγχώδες «τρίποντο» με Λέτο
Αγχώδες «τρίποντο» με Λέτο
Μπορεί να αγχώθηκε για να τα καταφέρει, αλλά ο Παναθηναϊκός πήρε τελικά τους τρεις πόντους στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την Κέρκυρα. Ο Λέτο συνέχισε να «πυροβολεί» με το 15ο τέρμα του στη φετινή Superleague, για να διαμορφώσει το ισχνό, αλλά «χρυσό» 1-0 υπέρ των Πράσινων.
Η πατρίδα πάνω από το κόμμα!
Η πατρίδα πάνω από το κόμμα!
Επιστολή έστειλε  η Άννα Διαμαντοπούλου προς τον Πρόεδρο, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Τελευταία Σχόλια