Η μετάλλαξη του Κιμούλη!

greek 30/11/2011
Η μεταμόρφωση του Γιώργου Κιμούλη καθηλώνει. Ο σπουδαίος ηθοποιός εντυπωσιάζει τα Δευτερότριτα στην παράσταση «Απλά περίπλοκος» στο Θέατρο Τέχνης, σε ένα μονόλογο στον οποίο υποδύεται έναν γέρο, πρώην διάσημο ηθοποιό, τώρα εντελώς ξεπεσμένο, που διηγείται τα περασμένα μεγαλεία της ζωής του. 

Η μετάλλαξή του εντυπωσίασε το κοινό στην επίσημη πρεμιέρα του έργου.

Η υπόθεση του έργου φέρει τον Γιώργο Κιμούλη να ζει υπό άθλιες συνθήκες σ’ ένα φθαρμένο σπίτι, ως ο τελευταίος επιζών της οικογένειάς του, μισώντας τους πάντες και τα πάντα. Η συνεχώς αυξανόμενη αυτολύπηση, το μίσος και η γεροντική κατάθλιψη τον έχουν μετατρέψει σε μια αλλόκοτη φιγούρα. 

Το μόνο πρόσωπο που βλέπει είναι η Κατερίνα, ένα εννιάχρονο κοριτσάκι που του φέρνει δύο φορές τη εβδομάδα ένα μπουκάλι γάλα. Είναι ο μόνος άνθρωπος που αφήνει να τον πλησιάσει, ο μόνος στον οποίο μιλά. Της ομολογεί ότι μισεί το γάλα, ότι το χύνει, αλλά το παραγγέλνει μόνο και μόνο για να βλέπει το κορίτσι. 

Το έργο του Tόμας Μπέρνχαρντ διαπραγματεύεται τη μοναξιά, το γήρας, τον εγωισμό, τη χαμένη κοινωνική συνείδηση που οδηγεί στην παραφροσύνη. 

«Ενας μονόλογος-προειδοποίηση για το επικείμενο τέλος της εγωιστικής ζωής που ζούμε…» Ετσι χαρακτηρίζει ο Γιώργος Κιμούλης τον μονόλογο «Απλά περίπλοκος» συμπληρώνοντας: 

«Υπάρχουμε μόνο όταν είμαστε το κέντρο του κόσμου. Γύρω μας οι άλλοι φαντάζουν αποτυχημένοι δημιουργοί μιας ζωής που δεν τους ανήκει». Ο ίδιος υπογράφει τη μετάφραση και τη σκηνοθεσία του έργου, τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Κατερίνας Σωτηρίου, οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου και τα εντυπωσιακά μακιγιάζ των Χαραλαμπάκη και Jordan. 

Στην επίσημη πρεμιέρα του έργου το μεγάλο ηθοποιό τίμησαν με την παρουσία τους ο συμπρωταγωνιστής στο «Σλουθ» Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, η Διαγόρας Χρονόπουλος, η Νόνικα Γαληνέα, η Παναγιώτα Βλαντή, ο Νίκος Μουρατίδης κ.ά.





Tags:  

"Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα"
"Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα"
Την εκτίμηση του ότι η Ελλάδαμπορεί να αποτελέσει κόμβο διαμετακόμισης του φυσικού αερίου στις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες εξέφρασε ο  ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ.Παπακωνσταντίνου.
Μάσκα με μέλι για αφυδατωμένα μαλλιά!
Μάσκα με μέλι για αφυδατωμένα μαλλιά!
Χτυπήστε τα υλικά σε ένα multi και ξεκινήστε να απλώνετε το μείγμα κάνοντας ελαφρύ μασάζ στις άκρες των μαλλιών σας. Χρησιμοποιήστε την ποσότητα που θα περισσέψει για να κάνετε μασάζ και στα υπόλοιπα μαλλιά. 
Σε ελεύθερη πτώση οι οικονομικοί δείκτες
Σε ελεύθερη πτώση οι οικονομικοί δείκτες
Σκορπίζει απαισιοδοξία η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που κάνει λόγο για περαιτέρω επιδείνωση του οικονομικού κλίματος της Ευρωζώνης.
Τελευταία Σχόλια