Ύβρεις Τουρκίας κατά της προεδρίας της Κύπρου

greek 17/11/2011
Οι προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων σε σχέση με το θέμα της ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία αποτελούν ύβρη και απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά της ΕΕ, δήλωσε σήμερα η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, προσθέτοντας ότι η Τουρκία έχει πάρει απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά θα πάρει απάντηση και από το Συμβούλιο της ΕΕ στα Συμπεράσματα του Δεκεμβρίου.

Ταυτόχρονα, η κ. Μαρκουλλή είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία μελετά «πολύ σοβαρά τα πολιτικά και νομικά βήματα στα οποία θα προβούμε στην περίπτωση που η Τουρκία κλιμακώσει τις παράνομες ενέργειες της όσον αφορά στα κυριαρχικά μας δικαιώματα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) μας», ενώ σημείωσε ότι κατά την επίσκεψη εντός των ημερών του Υπουργού Εξωτερικών του Λιβάνου στην Κύπρο θα δούμε τα θέματα που έχει εγείρει ο Λίβανος αναφορικά με τη συμφωνία καθορισμού ΑΟΖ Κύπρου και Λιβάνου και πολλά άλλα θέματα για τη μελλοντική συνεργασία των δύο χωρών, καθώς και θέματα συνεκμετάλλευσης. 





Tags:  

Προφυλακιστέος με 210 κατηγορίες
Προφυλακιστέος με 210 κατηγορίες
Στο κακουργοδικείο της Κύπρου θα οδηγηθεί στις 8 Δεκεμβρίου ο γυναικολόγος  που θα αντμετωπίσει συνολικά  210 κατηγορίες βιασμού και παρενόχλησης.
Ξεκίνησαν οι παραγγελίες για το table PC της Microsoft
Ξεκίνησαν οι παραγγελίες για το table PC της Microsoft
H Microsoft και η Samsung ανακοίνωσαν εχτές ότι το νέο μοντέλο, με αρχική τιμή 8.400 δολάρια, είναι πλέον διαθέσιμο για παραγγελία σε 23 χώρες,
Νίκες για Ομόνοια και Αραράτ για το πρωτάθλημα Futsal
Νίκες για Ομόνοια και Αραράτ για το πρωτάθλημα Futsal
Η αυλαία της έβδομης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Futsal Α’ Κατηγορίας άνοιξε με νίκη της Ομόνοιας
Τελευταία Σχόλια