Προτεραιότητα στα εθνικά μας θέματα έχει η Κύπρος

greek 17/11/2011
 "Προτεραιότητα στα εθνικά θέματα της Ελλάδας είναι η Κύπρος, ενιαία και αδιαίρετη, για όλους τους κατοίκους της", δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος από το πρωί πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο.

    Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη με τον Κύπριο ομόλογό του Δημήτρη Ηλιάδη, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι η Κύπρος προασπίζεται τα συμφέροντά της και η Ελλάδα είναι δίπλα της.

    "Η οικονομική κρίση δεν θα μας οδηγήσει σε εκπτώσεις ή υποχώρηση από τις αρχές και τους στόχους που έχουμε θέσει", είπε ο κ. Αβραμόπουλος και σημείωσε ότι η επίσκεψή του στη Λευκωσία Κύπρο έχει ουσιαστικό, σημειολογικό και συμβολικό χαρακτήρα και αποτελεί κρίκο στη διαχρονική και σταθερή συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου.

    "Αποτελεί ένα νέο ξεκίνημα και ένα νέο κεφάλαιο στη συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο. Η Ελλάδα εγγυάται την ανεξαρτησία και την ενότητα της Κύπρου", είπε και κάλεσε τον Κύπριο ομόλογό του να επισκεφθεί την Αθήνα, για να επιστεγασθούν όσα συμφώνησαν σήμερα.

    "Σκοπός μας είναι να υπηρετήσουμε το στόχο της ειρήνης και της σταθερότητας της περιοχής", ανέφερε.

    Εξ άλλου, ο κ. Ηλιάδης εξέφρασε ευγνωμοσύνη για το γεγονός ότι ο κ. Αβραμόπουλος ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή του και πραγματοποίησε την πρώτη του έξοδο εκτός Ελλάδος, ως Υπουργός Εθνικής Αμυνας, στην Κύπρο. Αυτό, είπε, δίνει το μήνυμα ότι η Ελλάδα παρέχει σταθερή και ανιδιοτελή συμπαράσταση για την ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου. Η Ελλάδα εγγυάται το παρόν και το μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε ο κ. Ηλιάδης. Πρόσθεσε ότι η Κύπρος και η Ελλάδα επιδιώκουν να είναι παράγοντες ειρήνης και σταθερότητας την περιοχή, ενεργώντας στο πλαίσιο της έννομης τάξης και ενώνουν τις δυνάμεις τους για την επίτευξη αυτών των στόχων.

    Ο Δημ. Αβραμόπουλος, μετά τις συνομιλίες του με τον κ. Ηλιάδη, ενημερώθηκε για τη στρατιωτική κατάσταση από τον αρχηγό και αξιωματικούς του ΓΕΕΦ.





Tags:  

Συνάντηση Ερντογάν - Γάλλου ΥΠΕΞ
Συνάντηση Ερντογάν - Γάλλου ΥΠΕΞ
Με τον ΥΠΕΞ της Γαλλίας, Αλέν Ζυπέ συναντήθηκε χθες στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν
''Ένταλμα σύλληψης'' εναντίον του Μ.Σαρρή
''Ένταλμα σύλληψης'' για Μ.Σαρρή
Ο τουρκοκυπριακός Τύπος αναφέρεται στο λεγόμενο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από ψευδοδικαστήριο στα κατεχόμενα για τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Δημοκρατίας, Μιχάλη Σαρρή.
Το γυναικείο αντισυλληπτικό ύποπτο για καρκίνο του προστάτη!
Το γυναικείο αντισυλληπτικό ύποπτο για καρκίνο του προστάτη!
Τα αντισυλληπτικά χάπια φαίνεται να ευθύνονται για τα αυξημένα κρούσματα καρκίνου του προστάτη παγκοσμίως. 
Τελευταία Σχόλια