Η άνοδος και η πτώση του Asus Transformer Prime

greek 03/1/2012
Το Asus Transformer Prime ήταν το τελευταίο tablet που επιχείρησε να ανταγωνιστεί στα ίσα το iPad. Διαθέτει τον πανίσχυρο επεξεργαστή Nvidia Tegra 3, συνοδεύεται από πληκτρολόγιο και είχε όλες τις προδιαγραφές για να τα βάλει με το περιβόητο iPad.

Όμως αυτό δεν συνέβη ποτέ. Το προϊόν αργοπεθαίνει στα ράφια των καταστημάτων. Το ενδιαφέρον για το tablet έφτασε στο μέγιστο σημείο του πριν αυτό κυκλοφορήσει. Όταν το tablet έφτασε στην αγορά, οι χρήστες και οι προγραμματιστές διαπίστωσαν ότι είχε κλειδωμένο λογισμικό και προβληματικό hardware.

Τα Android tablets είναι ένα τελείως διαφορετικό προϊόν από τα Windows notebooks. Απαιτούν πιο ακριβές μάρκετινγκ. Επίσης, ο πήχης πλέον έχει ανέβει πολύ ψηλά λόγω του iPad. Η Asus το έμαθε αυτό μέσα από την αποτυχία του Transformer Prime.

Η τακτική του κλειδωμένου software δεν είναι καινούρια. Ωστόσο, κάθε φορά που κάποιος κατασκευαστής κυκλοφορεί ένα κλειδωμένο προϊόν, η κοινότητα του Android δείχνει έντονα τη δυσαρέσκειά της.

Ιδιοκτήτες του tablet της Asus παραπονιούνται ότι το σύστημα GPS του Prime είναι σχεδόν άχρηστο ενώ το Wi-Fi παρουσιάζει συνεχώς προβλήματα.

Μετά από όλη αυτή την απογοήτευση, η Asus ανακοίνωσε μόλις σήμερα ότι τελικά θα ξεκλειδώσει το software και ότι θα αναβαθμίσει το Prime με την τελευταία έκδοση του Android, το Ice Cream Sandwich, στις 12 Ιανουαρίου.




Tags:   tablet , Asus  

Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο για το Κυπριακό
Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο για το Κυπριακό
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο για ανασκόπηση των εξελίξεων στο Κυπριακό.
Μειώθηκαν 18% οι πωλήσεις ακινήτων το 2011, σε σύγκριση με 2010
Μειώθηκαν 18% οι πωλήσεις ακινήτων το 2011, σε σύγκριση με 2010
Μείωση της τάξης του 18% καταγράφηκε το 2011 στις πωλήσεις ακινήτων, σύμφωνα με τα παγκύπρια στατιστικά πωλητήριων εγγράφων, 2010 και 2011.
Αρχιεπίσκοπος για Κυπριακό: Έχουμε ξεφύγει!
Αρχιεπίσκοπος για Κυπριακό: Έχουμε ξεφύγει!
Την εκτίμηση ότι οι απευθείας διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού έχουν ξεφύγει από τη βάση της ομοσπονδιακής λύσης διατύπωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου !
Τελευταία Σχόλια