Σύντομη απόδραση στη Μάριμπορ

greek 03/1/2012
Η Μάριμπορ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σλοβενίας  μετά την πρωτεύουσα Λιουμλιάνα. Η έδρα Ρωμαιοκαθολικής επισκοπής βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ντράβα, στα βόρεια της χώρας, κοντά στη πόλη Γκρατς της Αυστρίας. Η πόλη διαθέτει διεθνές αεροδρόμιο, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας.
 
Κλίμα
Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Μάριμπορ είναι η άνοιξη ή το φθινόπωρο. Ο χειμώνας είναι αρκετά βαρύς και οι θερμοκρασίες είναι αισθητά χαμηλές, για αυτό αν βρεθείτε εκεί τον χειμώνα να πάρετε μαζί σας τα πιο ζεστά σας ρούχα. Το καλοκαίρι και ιδιαίτερα τον Ιούνιο και Ιούλιο συνήθως βρέχει, ενώ οι θερμοκρασίες σπάνια ανεβαίνουν πάνω από τους 25 βαθμούς κελσίου. Επομένως, ομπρέλα και ένα μπουφανάκι είναι απαραίτητα και το καλοκαίρι. Το φθινόπωρο βρέχει σπάνια.
 
Πως θα φτάσετε στην Μάριμπορ
Πτήσεις για Μπάριμπορ δεν υπάρχουν ούτε από την Αθήνα ούτε από την Θεσσαλονίκη. Επομένως, από την Ελλάδα θα πρέπει να φτάσετε αεροπορικώς μέχρι την Λιουμπλιάνα και από εκεί να κατευθυνθείτε προς Μάριμπορ είτε ενοικιάζοντας αυτοκίνητο είτε με το τρένο.
Οδικώς θα χρειαστείτε περίπου 1ώρα και 30λεπτά από το αεροδρόμιο μέχρι το κέντρο. Θα ακολουθήσετε αρχικά τον αυτοκινητόδρομο Α2 με κατεύθυνση προς την Λιουμπλιάνα, στη συνέχεια ακολουθείτε τον περιφερειακό της Λιουμπλιάνας και θα βγείτε στον αυτοκινητόδρομο Α1 προς Μάριμπορ. Επίσης, από την Λιουμπλιάνα μπορείτε να πάρετε το τρένο, το οποίο κάνει λιγότερο από δύο ώρες, το κόστος είναι ελάχιστο και η διαδρομή μαγευτική!
 
Διαμονή
Στη Μάριμπορ υπάρχουν πολλές επιλογές για τη διαμονή σας και σε πολύ καλές τιμές.
Εστίαση
Στη Μάριμπορ θα βρείτε πολλές ταβερνούλες καθώς επίσης και διαφόρων ειδών κουζίνες όπως ιταλική, μεξικάνικη κ.ά. Το κόστος φαγητού είναι πολύ χαμηλό με το άτομο να κυμαίνεται στα 10€ - 12€ χωρίς τα ποτά! Μην παραλείψετε μια μπάλα λαχταριστό παγωτό από την οικογενειακή επιχείρηση  Lastovka.
 
Σημεία Ενδιαφέροντος
Τα αξιοθέατα της όμορφης αυτής πόλης με το γραφικό ιστορικό κέντρο είναι όλα πολύ κοντά μεταξύ τους. Ξεκινήστε από την πλατεία Slomskov όπου βρίσκεται το πανεπιστήμιο και ο καθεδρικός ναός της πόλης. Μπορείτε να ανεβείτε δωρεάν στο καμπαναριό, ύψους 57 μέτρων και να θαυμάσετε την πόλη. Περπατήστε μέσα από τους στενούς πεζόδρομους μέχρι το κάστρο της πόλης που βρίσκεται στην πλατεία δημοκρατίας. Ακριβώς δίπλα θα βρείτε και την εκκλησία των Φραγκισκανών. Τελειώστε την βόλτα σας στην πλατεία Glavni όπου υπάρχει το δημαρχείο και άλλα όμορφα κτίρια.
 
Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε την επίσκεψή σας στην πόλη με μια βόλτα στο χιονοδρομικό κέντρο στο κοντινό βουνό Pohorje, που θεωρείται από τα καλύτερα της Σλοβενίας.




Tags:  

Aντιδράσεις για την αμνηστία στον Άλι Σάλεχ
Aντιδράσεις για την αμνηστία στον Άλι Σάλεχ
Χιλιάδες Υεμενίτες διαδήλωσαν σήμερα στη Σανάα για να διαμαρτυρηθούν κατά του προσχεδίου νόμου που το οποίο θα προσφέρει στον πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ και στην απερχόμενη κυβέρνησή του πλήρη αμνηστία.
Στις 23/1 η σύνοδος των ΥΠΕΞ
Στις 23/1 η σύνοδος των ΥΠΕΞ
Την επίσπευση κατά μία εβδομάδα της συνόδου των υπουργών Εξωετρικών της ΕΕ, στην οποία αναμένεται να αποφασιστεί η επιβολή εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο.
Βρέθηκαν πτώματα στρατιωτών-θύματα των Ταλιμπάν
Βρέθηκαν πτώματα στρατιωτών-θύματα των Ταλιμπάν
Τα πτώματα δέκα Πακιστανών στρατιωτών τους οποίους σκότωσαν Ταλιμπάν, εντοπίστηκαν στο βορειοδυτικό Πακιστάν, δήλωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματικοί ασφαλείας.
 
Τελευταία Σχόλια