Αράχωβα, ένα κοσμοπολίτικο χειμερινό θέρετρο!

greek 28/11/2011
Η Αράχωβα είναι ο πιο δημοφιλής χειμερινός προορισμός και το όνομά της συγκεντρώνει την ακτινοβολία του top κοσμοπολίτικου χειμερινού θέρετρου της χώρας.
 
Από την Αθήνα απέχει μόλις 160χλμ. ενώ μπορείτε να κάνετε μια στάση και στη Λιβαδειά για να απολαύσετε τα φημισμένα… κρεατικά της. Η κοντινή απόσταση της Αράχωβας σας δίνει την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε και μονοήμερες εκδρομές προκειμένου να διασκεδάσετε στις χιονοδρομικές πίστες του Παρνασσού.
 
Χτισμένη στους πρόποδες του Παρνασσού σε υψόμετρο 1.000 μ. με θέα στο δελφικό τοπίο, είναι αφετηρία για τα τρία χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού, Κελάρια, Φτερόλακα, Γεροντόβραχος και πέρασμα για το σημαντικό αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, όπου αξίζει μια επίσκεψη στο υπαίθριο μουσείο αλλά και στο κλειστό μουσείο των Δελφών όπου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε ένα από τα ευρήματα - αριστουργήματα που βρέθηκαν στα ερείπια των Δελφών, τον περίφημο Ηνίοχο, ξεχωριστό στολίδι των έργων τέχνης που εκτίθεται στο Μουσείο των Δελφων.
 
Ο Ηνίοχος πέρα από την περίοπτη θέση που κατέχει στο Μουσείο των Δελφών, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα αριστουργήματα της Αρχαίας ελληνικής και παγκόσμιας τέχνης.
 
Στον κεντρικό δρόμο της Αράχωβας θα συναντήσετε μοντέρνα καταστήματα με είδη σκι, με είδη ένδυσης καθώς επίσης και καφετέριες, μπαράκια κ.ά.
 

Πίσω από όλη αυτή την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, κρύβεται μία περιοχή, που αντιστέκεται στην αλλοίωση της φυσιογνωμίας της. Τα πετρόχτιστα παραδοσιακά σπίτια με τις αχνιστές καμινάδες, η μυρωδιά από το ξύλο που καίγεται, τα στενά ανηφορικά δρομάκια, το χωριό που μοιάζει να κρέμεται στις πλαγιές του βουνού συνθέτουν ένα τοπίο παραμυθένιο.

 
Η γραφική Αράχωβα είναι πανέμορφη όλες τις εποχές του χρόνου, αν και οι περισσότεροι επιλέγουν να την επισκεφθούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, που φοράει τα λευκά της.
 

Ο κοσμοπολίτικος χειμερινός προορισμός της Αράχωβας, διαθέτει μεγάλη επιλογή σε καταλύματα όλων των κατηγοριών, παραδοσιακούς ξενώνες, που παρέχουν στους επισκέπτες διαμονή υψηλών προδιαγραφών σε δωμάτια με προσιτή πολυτέλεια και ανέσεις, οι οποίες σέβονται την παράδοση και διατηρούν αναλλοίωτη την αρχιτεκτονική μιας άλλης εποχής.

 
H Αράχωβα συνδυάζει στιγμές χαλάρωσης, πολυτέλειας, διασκέδασης, άσκησης και ανασυγκρότησης των δυνάμεων και του πνεύματος. Ολόκληρη η περιοχή του Παρνασσού, με το υπέροχο φυσικό τοπίο, είναι ιδανική για τους φυσιολάτρες και για όσους αγαπούν την περιπέτεια, διότι μπορούν να εξερευνήσουν κάθε σημείο της Αράχωβας διασχίζοντας τα αμέτρητα γραφικά μονοπάτια.
 
Στην Αράχωβα υπάρχουν πολλά εστιατόρια και ταβέρνες για να απολαύσετε το φαγητό σας, θαυμάζοντας την υπέροχη θέα προς το όρος Παρνασσός ενώ φεύγοντας μην παραλείψετε να εφοδιαστείτε με ντόπια παραδοσιακά προϊόντα.
 




Tags:  

Σύλληψη για διακεκριμένες κλοπές
Σύλληψη για διακεκριμένες κλοπές
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας από αστυνομικούς του Τ.Α. Καμινίων, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Εντοπίστηκαν σώοι οι λαθρομετανάστες στα Κύθηρα
Εντοπίστηκαν σώοι οι λαθρομετανάστες στα Κύθηρα
Σε αποθήκη στο λιμάνι της Καλαμάτας, θα φιλοξενηθούν προσωρινά οι 92 λαθρομετανάστες οι οποίοι εντοπίστηκαν χθες βράδυ "στοιβαγμένοι" σε αλιευτικό σκάφος νοτιοδυτικά των Κυθήρων
Εξάρθρωση συμμορίας με πλαστά χαρτονομίσματα
Εξάρθρωση συμμορίας με πλαστά χαρτονομίσματα
Συμμορία, που είχε σκοπό να "γεμίσει" την αγορά με πλαστά χαρτονομίσματα, εξάρθρωσε η ασφάλεια στον Κορυδαλλό.
Τελευταία Σχόλια