Αίσιο τέλος για τα ψηφιδωτά της Κάτω Πάφου

greek 17/11/2011
Το «παιχνίδι της κολοκυθιάς» που παιζόταν εδώ και 20 χρόνια γύρω από το φιλόδοξο εγχείρημα της προστασίας των αρχαιολογικών θησαυρών της Κάτω Πάφου με την κατασκευή και τοποθέτηση ενός μοναδικού σε μεσογειακό επίπεδο στεγάστρου, θεωρούν ότι τελειώνει οριστικά με το νέο χρόνο οι φορείς της Πάφου.
 
Η σαφής πρόνοια για διάθεση του αναγκαίου κονδυλίου στους προϋπολογισμούς του 2012, δημιουργεί την αίσθηση ότι αυτή τη φορά φτάνουμε στο τέλος, αφού είναι πια κοινώς παραδεκτό ότι η κατάσταση στους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Κάτω Πάφου είναι οριακά ελεγχόμενη.
 
Τη βεβαιότητα για θετικές εξελίξεις εντός του νέου χρόνου εξέφρασε με δηλώσεις του ο βουλευτής Πάφου του ΑΚΕΛ Ανδρέας Φακοντής. Σχεδόν μια 20ετία μετά τη λήψη της απόφασης για προστασία των ψηφιδωτών με την ειδική αυτή κατασκευή, οι σπάνιοι αυτοί αρχαιολογικοί θησαυροί της Κάτω Πάφου εξακολουθούν σήμερα να είναι εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες.
 
Αν και οι υποστηρικτικές εργασίες για την τοποθέτηση των υποστυλωμάτων του τεράστιου στεγάστρου έχουν ολοκληρωθεί στο χώρο του Αρχαιολογικού Πάρκου, το στεγάστρο δεν έχει ακόμη κατασκευαστεί, αφού αποτέλεσε «θύμα» των περικοπών για εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών.
 
Το 2012, ωστόσο, το θέμα φτάνει σε ένα αίσιο τέλος, διαβεβαιώνουν οι αρμόδιοι φορείς και το πρωτοποριακό στέγαστρο θα κάνει την εμφάνιση του, καλύπτοντας τα ψηφιδωτά.
 
 




Tags:  

Νέα τεχνολογία υπόσχεται 10 φορές μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας
Νέα τεχνολογία υπόσχεται 10 φορές μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας
Μηχανικοί από τις ΗΠΑ κατασκεύσαν μπαταρία για κινητά τηλέφωνα που φορτίζεται μέσα σε 15 λεπτά και μένει φορτισμένη για περισσότερο από μια εβδομάδα.
Σημαντικός ο ρόλος των ΜΜΕ για μια πετυχημένη κυπριακή προεδρία
Σημαντικός ο ρόλος των ΜΜΕ για μια πετυχημένη κυπριακή προεδρία
Οι δημοσιογράφοι είναι σημαντικοί εταίροι στην προσπάθειά μας για μια πετυχημένη κυπριακή προεδρία.
 Βουτιά σε νέο ιστορικό χαμηλό πραγματοποίησε το ΧΑΚ
Βουτιά σε νέο ιστορικό χαμηλό πραγματοποίησε το ΧΑΚ
Βουτιά σε νέο ιστορικό χαμηλό επίπεδο πραγματοποίησε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Τελευταία Σχόλια