Έχετε αυπνίες; Eλέγξτε τη διατροφή σας!

greek 12/11/2011
Αρκετές φορές η αιτία της αυπνίας κρύβετε στο φαγητό. Ακόμη και αν η αιτία επικεντρώνετε στο αυξημένο άγχος, η αποφυγή κάποιων τροφών και η κατανάλωση κάποιων άλλων μπορεί να αποτρέψει την κακή ποιότητα ύπνου.
 
Η καφείνη δρα σαν διεργετικό και δυσχεραίνει τον ύπνο. Καφείνη υπάρχει και σε άλλες πηγές όπως το τσάι, το κακάο η σοκολάτα. Σημαντικό είναι να αποφεύγετε η κατανάλωση των παραπάνω τροφών λίγες ώρες πριν τον ύπνο.
 
Η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών βοηθά κατά κάποιο τρόπο στη έλευση του ύπνου, ωστόσο δεν βελτιώνει την ποιότητά του. Σημαντικό είναι και εδώ να αποφεύγετε η κατανάλωση αλκοόλ λίγες ώρες πριν τον ύπνο.
 
Επίσης πρέπει να αποφεύγουμε τα βαριά γεύματα το βράδυ, διότι η διαδικασία της πέψης καθυστερεί. Με αποτέλεσμα να νιώθουμε τυμπανισμό και ελαφρώς ένα "κάψιμο".
 
Τέλος, την έλευση ύπνου βοηθούν αρκετά τα γαλακτοκομικά προιόντα και οι τροφές που είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες.
 
 




Tags:  

Σύγχρονο Κέντρο Ημέρας για τα παιδιά στη Λεμεσό
Σύγχρονο Κέντρο Ημέρας για τα παιδιά στη Λεμεσό
Διέξοδο στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εθελοντικές οργανώσεις στη Λεμεσό  και το οποίο έχει να κάνει με τη φιλοξενία παιδιών με ελαφριά νοητική υστέρηση.
Γνήσιο ή..μπόμπα το ουίσκι σας;
Γνήσιο ή..μπόμπα το ουίσκι σας;
 Ερευνητές του Πανεπιστημίου St. Andrews στη Σκοτία ανέπτυξαν μια νέα μέθοδο με την οποία είναι εφικτή η αναγνώριση της γνησιότητας ενός αλκοολούχου ποτού.
Επίσκεψη Αβραμόπουλου στην Κύπρο
Στην Κύπρο ο Δ. Αβραμόπουλος
Την Κύπρο θα επισκεφτεί την ερχόμενη Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος
Τελευταία Σχόλια