Σύγχρονο Κέντρο Ημέρας για τα παιδιά στη Λεμεσό

greek 11/11/2011
Διέξοδο στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εθελοντικές οργανώσεις στη Λεμεσό και το οποίο έχει να κάνει με τη φιλοξενία σε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, παιδιών με ελαφριά νοητική υστέρηση, ανέλαβε να δώσει ο Δήμος Λεμεσού.
 
Το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά από το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο ενέκρινε πρόταση σύμφωνα με την οποία ο δήμος θα ζητήσει να του παραχωρηθεί συγκεκριμένο τεμάχιο χαλίτικης γης, ώστε να προχωρήσει με τη βοήθεια χορηγών, στην κατασκευή κατάλληλων εγκαταστάσεων στις οποίες θα μπορούν να φιλοξενούνται κάτω από την ίδια στέγη όλα τα Κέντρα Ημέρας της Λεμεσού, έχοντας στη διάθεσή τους τις αναγκαίες υποδομές για τις ανάγκες άσκησης και ψυχαγωγίας των παιδιών.
 
Για προώθηση του αιτήματος εξασφάλισης του χαλίτικου, θα έχει σύντομα συνάντηση η Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Λεμεσού με τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας.
 
Με την εξασφάλιση κοινής στέγης δράσης για όλες τις εθελοντικές οργανώσεις, όπως αναφέρει η πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας Εύη Τσολάκη, θα μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα των Συνδέσμων οι οποίοι θα διατηρούν από τη μια την αυτονομία τους και από την άλλη θα μπορούν να λειτουργούν ταυτόχρονα με κοινά προγράμματα και καλύτερη οργάνωση. Στους στόχους του Κέντρου, όπως επισημαίνει, θα είναι και η κοινωνικοποίηση των ατόμων μέσα από τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Λεμεσού.
 
 




Tags:  

Άμεση η απάντηση σε ΕΥΡΩΚΟ
Άμεση η απάντηση σε ΕΥΡΩΚΟ
"Ο Πρόεδρος είναι συνεπής στη διαχρονική θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς για λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας".
Κατασχέθηκε ποσότητα απαγορευμένου κυνηγίου
Κατασχέθηκε ποσότητα απαγορευμένου κυνηγίου
Το Ταμείο Θήρας, κατόπιν δικαστικών ενταλμάτων, προχώρησε σε κατάσχεση 623 σκοτωμένων άγριων πτηνών κατά τη διάρκεια ελέγχων...
Νέα Android εφαρμογή κάνει την οδήγηση ασφαλέστερη
Νέα Android εφαρμογή κάνει την οδήγηση ασφαλέστερη!
Μία νέα εφαρμογή για συσκευές Android θα μπορούσε να σας βοηθήσει να αποφύγετε πιθανά ατυχήματα με το αυτοκίνητο.
Τελευταία Σχόλια