Νέα Android εφαρμογή κάνει την οδήγηση ασφαλέστερη!

greek 12/11/2011
Μία νέα εφαρμογή για συσκευές Android θα μπορούσε να σας βοηθήσει να αποφύγετε πιθανά ατυχήματα με το αυτοκίνητο. Η εφαρμογή υπολογίζει την απόσταση από τα αυτοκίνητα που βρίσκονται μπροστά σας και υπολογίζει τον χρόνο που απαιτείται για να σταματήσει το αυτοκίνητο εάν χρειαστεί να φρενάρετε απότομα.
 
Το iOnRoad χρησιμοποιεί την κάμερα του τηλεφώνου και τον αισθητήρα GPS καθώς και έναν εξελιγμένο αλγόριθμο για να υπολογίζει την κίνηση των αυτοκινήτων εντός του οπτικού σας πεδίου.
 
Εάν διατηρείτε απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα, εμφανίζεται μια πράσινη λωρίδα. Εάν η λωρίδα γίνει κίτρινη αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μεγαλώσετε λίγο την απόσταση από το μπροστινό αυτοκίνητο ενώ αν η λωρίδα γίνει κόκκινη τότε δεν έχετε χρόνο να φρενάρετε εάν κάτι συμβεί.

Η εφαρμογή θα σας βοηθήσει επίσης να έχετε τα μάτια σας στο δρόμο εμφανίζοντας μηνύματα και ειδοποιήσεις μπροστά σας, γεγονός που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ασχολείστε με το τηλέφωνό σας την ώρα που οδηγείτε.

Φυσικά, κάθε εφαρμογή για smartphone που σέβεται τον εαυτό της έχει και τη διασκεδαστική πλευρά της γι' αυτό και το iOnRoad σας προτρέπει να συλλέξετε βαθμούς ασφάλειας και να ανταγωνιστείτε άλλους οδηγούς.
 


Videos






Tags:   smartphone , Android  

ΚΕΒΕ: Bαρύτατο πλήγμα στην οικονομία η απεργία των ελεγκτών
ΚΕΒΕ: Bαρύτατο πλήγμα στην οικονομία η απεργία των ελεγκτών
Νέο βαρύτατο πλήγμα, με ανυπολόγιστες οικονομικές ζημιές και διεθνή ανυποληψία, θα επιφέρει στην ήδη χωλαίνουσα κυπριακή οικονομία, η ''ετσιθελική 12ωρη απεργία των ελεγκτών.
Οκταήμερη κράτηση στον ύποπτο για το τριπλό φονικό
Οκταήμερη κράτηση στον ύποπτο για το τριπλό φονικό
Το μεσημέρι, ο 29χρονος κομμωτής και συμβίος του θύματος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης 8 ημερών. Ο 29χρονος αρνήθηκε κάθε ανάμιξη στην υπόθεση.
Περιοδεία στην Πάφο πραγματοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ
Περιοδεία στην Πάφο πραγματοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ
Περιοδεία στην Πάφο πραγματοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης. 
Τελευταία Σχόλια