Μικρά κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ

greek 16/12/2011
Μικρά κέρδη παρουσίασε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο, στη δεύτερη συνεχόμενη ανοδική του συνεδρία.

Ωθούμενος από τα κέρδη στους τίτλους της Τράπεζας Κύπρου, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 238,79 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,42%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραψε άνοδο σε ποσοστό 0,42%, κλείνοντας στις 85,26 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών περιορίστηκε στις 511.198 ευρώ.

Η σημερινή συνεδρία παρουσίασε δύο πρόσωπα. Στην αρχή της συνεδρίας, ο Γενικός Δείκτης, ύστερα από μία αναιμική άνοδο, εισήλθε σε πτωτική πορεία, η οποία κορυφώθηκε με το Δείκτη να κατρακυλά φτάνει μέχρι και τις 234,97 μονάδες, ξεπερνώντας προς στιγμή το νέο ιστορικό χαμηλό ρεκόρ της περασμένης Τρίτης. Το επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στη συνέχεια ώθησε το Δείκτη σε ανοδική τροχιά, που κορυφώθηκε στις 241 μονάδες, στο ψηλό της ημέρας. Ωστόσο, η δυναμική δεν διατηρήθηκε καθώς οι ρευστοποιήσεις που ακολούθησαν είχαν ως αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να εισέλθει σε διακυμάνσεις που διατηρήθηκαν μέχρι το κλείσιμο, που βρήκε τον Γενικό Δείκτη στις 238,79 μονάδες.

Ανοδικά κινήθηκε η πλειοψηφία των επιμέρους χρηματιστηριακών Δεικτών. Κέρδη κατέγραψαν οι δείκτες των Ξενοδοχείων με 1,0%, των Τραπεζών με 0,55%, της Κύριας Αγοράς με 0,54% και της Εναλλακτικής Αγοράς με 0,22%. Πτωτικά κινήθηκαν η Παράλληλη Αγορά με 1,06% και των Επενδυτικών Εταιρειών με 0,37%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με 214.822 ευρώ (άνοδος 2,61% - τιμή κλεισίματος 0,47 ευρώ), της Μαρφίν Λαϊκής Τράπεζας με 117.932 ευρώ (πτώση 2,11% - τιμή κλεισίματος 0,23 ευρώ), της Ελληνικής Τράπεζας με 10.193 ευρώ (πτώση 0,62% - τιμή κλεισίματος 0,32 ευρώ) των Κυπριακών Τσιμεντοποιείων με 3.560 ευρώ (άνοδος 2,05% - τιμή κλεισίματος 0,15 ευρώ) και της Leptos Calypso Hotels με 2.536 ευρώ (άνοδος 8,57% - τιμή κλεισίματος 0,07 ευρώ).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 6 κινήθηκαν ανοδικά, 5 πτωτικά, ενώ 3 παρέμειναν αμετάβλητες. 0 αριθμός των συναλλαγών ανήλθε σε 324.

Εν τω μεταξύ, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε ότι στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που αναπτύχθηκε μεταξύ του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) και του Χρηματιστηρίου του Τελ –Αβίβ στο Ισραήλ (TASE) για προώθηση περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των δύο Οργανισμών και των χρηματιστηριακών αγορών ευρύτερα, έχει από κοινού διευθετηθεί όπως αποστολή από την Κύπρο μεταβεί στο Τελ – Αβίβ την προσεχή Τρίτη, προς συζήτηση και προώθηση πρακτικών θεμάτων που εμπίπτουν στη συνεργασία αυτή. Σε πρώτο στάδιο θα προωθηθούν τα θέματα εξεύρεσης τρόπων για δραστηριοποίηση των χρηματιστηριακών εταιρειών των δύο χωρών διασυνοριακά, ως επίσης και για θέματα εισαγωγής εταιρειών. 

Επίσης θα διερευνηθεί όπως η συνεργασία επεκταθεί και σε θέματα νέων προϊόντων, όπως παράγωγα προϊόντα κι ETF’s. 

Επίσης το Χρηματιστήριο αποφάσισε, σύμφωνα με την εξουσία που του παρέχει το Άρθρο 178(1) του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου και με την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, να διαγράψει τους τίτλους της εταιρείας Telia Aqua Marine Public Ltd (TLA/ ΤΕΛΙ) (η «Εταιρεία»), λόγω του ότι δεν τηρεί πλέον τη βασική προϋπόθεση εισαγωγής και συνεχή υποχρέωση που αφορά την ευρεία διασπορά του μετοχικού της κεφαλαίου στο ευρύ κοινό, ενόψει της ολοκλήρωσης της διαδικασίας άσκησης του δικαιώματος εξαγοράς της Εταιρείας από τον κ. Φρίξο Κουλέρμο. 

Η ημέρα διαγραφής των τίτλων της εταιρείας θα είναι η Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011. 





Tags:  

Νεκρή 20χρονη από τροχαίο
Νεκρή 20χρονη από τροχαίο
Στην άσφαλτο άφησε την τελευταία της πνοή η 20χρονη Θεοδώρα Σόλωνος από τον Κόρνο, μετά από πρόσκρουση του οχήματος που οδηγούσε σε κιγκλίδωμα.
Επαφές με μέντιουμ είχε η Σκορδέλη
Επαφές με μέντιουμ είχε η Σκορδέλη
Επαφές με μέντιουμ από το 2008 διατηρούσε η 3η κατηγορούμενη στην υπόθεση της δολοφονίας του Αντη Χατζηκωστή, Ελενα Σκορδέλη
 Στον αναπνευστήρα ο Ντενκτάς
Στον αναπνευστήρα ο Ντενκτάς
Κρίσιμη είναι η κατάσταση του Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε ο Ντερβίς Ερογλου φεύγοντας από το ''πανεπιστημιακό'' νοσοκομείο Εγγύς Ανατολή.
Τελευταία Σχόλια