Πόσο ζυγίζει ολόκληρο το Internet;

greek 12/11/2011
Μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Καλιφόρνια έδειξε ότι το βάρος ολόκληρου του Internet είναι περίπου όσο...μιας φράουλας.
 
Τα αποτελέσματα βασίστηκαν στην εξίσωση του Einstein E=mc² και παρουσιάζονται στο παρακάτω βίντεο. Στο βίντεο, ο καθηγητής  Kubiatowicz ισχυρίζεται ότι τα ηλεκτρόνια που κάνουν το internet να λειτουργεί έχουν συνολικά βάρος 50 γραμμαρίων.
 
Σύμφωνα με την Daily Telegraph, η έρευνα του καθηγητή Kubiatowicz βασίστηκε στο ερώτημα εάν το βάρος μιας συσκευής αυξάνει όταν σ' αυτήν αποθηκεύονται δεδομένα. Ο καθηγητής απάντησε: “Ναι, το βάρος της συσκευής αυξάνει αλλά η αύξηση είναι πάρα πολύ μικρή, σχεδόν 10-18  γραμμάρια. Αυτή η ποσότητα είναι απειροελάχιστη.”
 
Η εξίσωση E=mc² δηλώνει ότι η ενέργεια και η μάζα είναι ανάλογα ποσά. Χρησιμοποιώντας αυτή την εξίσωση, ο καθηγητής  Kubiatowicz υπολόγισε ότι 4GB δεδομένων αυξάνουν τη συσκευή μας κατά ένα δισεκατομμυριοστό του δισεκατομμυριοστού του γραμμαρίου ή  0.000000000000000001 γραμμάρια!
 
 


Videos






Tags:   Internet  

Τηλεφωνική συνομιλία Χριστόφια - Παπαδήμου
Τηλεφωνική συνομιλία Χριστόφια - Παπαδήμου
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είναι ο πρώτος ηγέτης χώρας με τον οποίον επικοινωνεί ο νεός Πρωθυπουργός της Ελλάδας μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ως ένδειξη των αδελφικών και άρρηκτων δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.
Ρεκόρ τέλεσης πολιτικών γάμων!
Ρεκόρ τέλεσης πολιτικών γάμων!
Εκατό συνολικά πολιτικοί γάμοι με ζευγάρια από το Ισραήλ θα τελεστούν σήμερα στον Δήμο Αραδίππου, με αφορμή την σημερινή ημερομηνία, 11/11/11 
Nέo «όπλο» κατά της παχυσαρκίας
Nέo «όπλο» κατά της παχυσαρκίας
Ελπίδες για μια νέου τύπου αντιμετώπιση της παχυσαρκίας γεννά ένα νέο πειραματικό φάρμακο, το οποίο μπλοκάρει τη ροή του αίματος στα κύτταρα του λίπους.
Τελευταία Σχόλια