Υπουργικό συμβούλιο για τα νέα μέτρα

greek 11/11/2011
Η δημοσιονομική εξυγίανση, ο εξορθολογισμός των δημόσιων δαπανών και η μεγαλύτερη δυνατή στόχευση των κοινωνικών παροχών, περιλαμβάνεται σήμερα στην ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου που συνέρχεται σήμερα Παρασκευή στις 16:00, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, την περασμένη Τετάρτη. 

Ο πρόεδρος Χριστόφιας, μιλώντας στο 27ο Παγκύπριο Συνέδριο της ΣΕΚ, είπε πως η κυβέρνηση, εργάζεται με μεθοδικότητα προς αυτή την κατεύθυνση και με ξεκάθαρο στόχο να μην πληγούν οι οικονομικά αδύνατοι.

Χθες Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομικών, Κίκης Καζαμίας, επιβεβαίωσε ότι σήμερα στο Υπουργικό θα ολοκληρωθεί η συζήτηση για το θέμα της στόχευσης των κοινωνικών παροχών, με το σχετικό νομοσχέδιο να αποστέλλεται στη Βουλή τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η στόχευση των κοινωνικών παροχών είναι της τάξης των 200 εκ. ευρώ και αυτό που απομένει να γίνει με το νομοσχέδιο είναι να ανακοινωθούν τα κριτήρια με βάση τα οποία θα γίνεται η στόχευση.

Ο κ. Καζαμίας είπε, επίσης, ότι είναι θέμα μερικών 24ωρών η κυβέρνηση να ανακοινώσει επιπρόσθετα μέτρα για την οικονομία. Ερωτηθείς σχετικά, ο υπουργός είπε ότι η φορολόγηση του πλούτου και της πολυτέλειας είναι μέσα στα μέτρα τα οποία επεξεργάζεται η κυβέρνηση.





Tags:  

30.000 τα κλοπιμαία
30.000 τα κλοπιμαία
Το σπίτι του Δημάρχου Πόλης Χρυσοχούς, Αγγελου Οδυσσέως παραβίασαν άγνωστοι στην περιοχή προχθες το βράδυ.
14χρονος οδηγός προκάλεσε τροχαίο!
14χρονος οδηγός προκάλεσε τροχαίο!
Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Λεμεσό, από το οποίο τραυματίστηκαν 14χρονοι.
 
 
Η Βρετανία στηρίζει την Κύπρο
Η Βρετανία στηρίζει την Κύπρο
Ο Βρετανός πρωθυπουργός επανέλαβε τη στήριξη της Βρετανίας στις έρευνες που η Κύπρος διεξάγει στην ΑΟΖ της
Τελευταία Σχόλια