Το Ισραήλ δίνει προτεραιότητα στις αμυντικές δαπάνες

greek 08/1/2012

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου εξήγγειλε, σήμερα, "αύξηση των αμυντικών δαπανών" κατά περίπου 700 εκατομμύρια αμερικανικά δολάρια (τρία δισεκατομμύρια σεκέλ), την ώρα όμως που στα τέλη του περασμένου έτους δήλωσε "έτοιμος, με πρώτη ευκαιρία" η κυβέρνησή του να χρηματοδοτήσει τις κοινωνικές "μεταρρυθμίσεις, ώστε να καταπολεμηθεί το υψηλό κόστος διαβίωσης".

Υπενθυμίζεται ότι η Ουάσινγκτον παρέχει τον τελευταίο καιρό στρατιωτική βοήθεια συνολικής αξίας τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων προς το εβραϊκό κράτος.

   
"Σκέφθηκα πως, ενόψει της διαμορφούμενης πολιτικής κατάστασης στη γεωγρφική μας περιοχή, θα αποτελούσε λάθος, πολύ μεγάλο λάθος μάλιστα, να περικόψουμε τον αμυντικό μας προϋπολογισμό", δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, διευκρινίζοντας ότι "στον προϋπολογισμό πολλών υπουργείων πρόκειται να γίνουν μειώσεις" και πως "με το προϊόν τους, θα ενισχυθεί, αναλόγως, ο αμυντικός προϋπολογισμός".

   
"Γύρω μας, όμως, συμβαίνουν ήδη πολλές αλλαγές, που όλες έχουν στρατηγικές επιπτώσεις στην κρατική μας ασφάλεια(...)ή στην ικανότητα που έχουμε, να αντιμετωπίζουμε νέες προκλήσεις και γενικώς τη γεωπολιτική αστάθεια", συμπλήρωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός. "Τα μέλη των Τσαχάλ (σ.σ.:ο ισραηλινός Στρατός) μάς προστατεύουν, πρέπει λοιπόν τα μέσα, τα οποία αυτοί έχουν, να είναι αυξημένα", υπογράμμισε.

   
Τέλος ο Νετανιάχου βεβαίωσε ότι τα αυξημένα κονδύλια, για την Αμυνα, θα χρησιμοποιηθούν "με απόλυτη διαφάνεια".

 





Τρεις συλλήψεις για κλοπές στην Τρίπολη
Τρεις συλλήψεις για κλοπές στην Τρίπολη
Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων σε σπίτια στην Αρκαδία, ενώ συνελήφθησαν, τρείς Γεωργιανοί, 32, 36 και 27 ετών.
Νέο Δ.Σ. στην έκτακτη Γ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ στις 3 Φεβρουαρίου
Νέο Δ.Σ. στην έκτακτη Γ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ στις 3 Φεβρουαρίου
Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου (10:00) θα διεξαχθεί στα γραφεία της εταιρείας, η έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΚ, ενώ όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, εφ΄ όσον δεν υπάρξει απαρατία, η διαδικασία θα επαναληφθεί την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα.
Σύλληψη ξενοδόχων για χρέη
Σύλληψη ξενοδόχων για χρέη
Στον εισαγγελέα Πολυγύρου Χαλκιδικής, θα οδηγηθούν δύο ξενοδόχοι, κατηγορούμενοι για μη καταβολή οφειλών στο δημόσιο.
Τελευταία Σχόλια