Η Microsoft ετοιμάζει συσκευή προβολής ολογραμμάτων

greek 07/1/2012
Όταν προβλήθηκε για πρώτη φορά στους κινηματογράφους το Star Wars το 1977, όλοι εντυπωσιάστηκαν από το τρισδιάστατο ολόγραμμα της πριγκήπισσας Leia που πρόβαλλε σε μια σκηνή το συμπαθέστατο ρομπότ R2D2. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε και στις επόμενες ταινίες της σειράς.

H Microsoft δημοσίευσε ένα βίντεο σχετικά με μια τεχνολογία που ετοιμάζει με την οποία θα προβάλλονται παρόμοια ολογράμματα. Η τεχνολογία ονομάζεται Vermeer και βασίζεται στη λειτουργία μιας συσκευής που ονομάζεται mirascope.

Στο mirascope,  δύο παραβολικοί καθρέφτες τοποθετούνται αντικρυστά. Στον ένα καθρέφτη υπάρχει μια μικρή οπή ενώ στον άλλο τοποθετείται ένα αντικείμενο. Η οφθαλμαπάτη που δημιουργείται δίνει την εντύπωση ότι το αντικείμενο αιωρείται.

Το Vermeer βασίζεται στην ίδια αρχή λειτουργίας με τη διαφορά ότι δεν τοποθετείται κάποιο αντικείμενο στον ένα από τους δύο καθρέφτες αλλά αντίθετα ένας προβολέας δημιουργεί μια τρισδιάστατη εικόνα που αιωρείται.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:


Videos






Tags:   ολόγραμμα , Microsoft  

Έρχεται λιτότητα και στην ΕΕ
Έρχεται λιτότητα και στην ΕΕ
Η κυβέρνηση της Δανίας υποσχέθηκε σήμερα πως η προεδρία της στην ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο θα είναι επαρκώς «χαμηλού κόστους»!
Θα ορίζονται ως θύματα βιασμού και οι άνδρες
Θα ορίζονται ως θύματα βιασμού και οι άνδρες
Οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ διεύρυναν τον ορισμό του βιασμού, ώστε να περιλαμβάνει τις επιθέσεις σε άνδρες και σε άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.
Συλλήψεις για κατασκοπεία στο Ιράν
Συλλήψεις για κατασκοπεία στο Ιράν
Η ιρανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι "κρατείται αριθμός κατασκόπων των Ηνωμένων Πολιτειών", οι οποίοι "επεδίωκαν να διαταραχθεί το πολιτικό κλίμα, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 2ας Μαρτίου".
 
Τελευταία Σχόλια