Η συνεργασία κυβέρνησης πολιτών θα μας βγάλει από την κρίση

13/9/2011
Έντεκα μήνες  μετά τη υπογραφή του μνημονίου η κατάσταση παραμένει στάσιμη, και οι υποχρεώσεις μας αυξάνονται. Όλοι γνωρίζουμε ότι  για να ξεφύγουμε από αυτή την κρίση, επιβάλλεται να γίνουν και άλλες περικοπές και άλλες θυσίες. Αυτές οι περικοπές δεν θα πρέπει να πλήξουν και πάλι τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, αλλά στις κρατικές δαπάνες, να υπάρξει ένα στρατηγικό σχέδιο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αξιοποιούμε τα πάντα, και οι λεκτικοί μηχανισμοί να λειτουργήσουν δυναμικά και αποτελεσματικά.

Η κυβέρνηση μέχρι σήμερα λειτουργεί πυροσβεστικά και όχι προληπτικά, και η πίεση που ασκεί η τρόικα  προκειμένου να μαζέψει τα χρήματα για να δοθούν στους δανειστές μας γίνεται αφόρητη δημιουργώντας ένα πανικό.

Η στάση της πλειοψηφίας του λαού είναι νηφάλια και υπομονετική, με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Αυτό όμως που περιμένει από την κυβέρνηση είναι να πληροφορηθεί, αν αυτές οι θυσίες του έχουν πιάσει τόπο και είναι αποτελεσματικές, και πότε θα δει την πρώτη αχτίδα  αισιοδοξίας, που θα σημάνει και το τέλος των θυσιών του. Περιμένει να ακούσει από τα επίσημα χείλι ότι με τις περικοπές  των μισθών – κυρίως των δημοσιών υπαλλήλων – και των συντάξεων έχει βελτιωθεί  η εξυπηρέτηση των πολιτών από τις δημόσιες υπηρεσίες; Ο Καλλικράτης στην παιδεία  θα βγάζει στην αγορά εργασίας  πολίτες με κριτική παιδεία;  Με την ενοποίηση των νοσοκομείο θα βρίσκει ποιο εύκολα κρεβάτι, και ο γιατρός θα τον εξυπηρετεί με μεγαλύτερη προσοχή, και χωρίς φακελάκι;  Τέλος θα υπάρξει ανάπτυξη  με στρατηγικό σχέδιο, που θα βοηθήσει στην μείωση της ανεργίας ; θα υπάρξουν οικονομικό τεχνικές μελέτες  που θα οδηγήσουν τους αγρότες στην καλλιέργεια της γης και όχι στις επιδοτήσεις των προϊόντων;   

Η υπομονή και η ανοχή του λαού μπορεί να είναι μεγάλη, αλλά θα πρέπει και η κυβέρνηση να των ενημερώνει υπεύθυνα  όχι μόνο για τα αρνητικά αλλά και για τα θετικά που μπορεί να προκύψουν από την κρίση. Μόνο με την ειλικρίνεια και τη σωστή ενημέρωση μπορεί να υπάρξει συνεννόηση, και συνεργασία για να βγει η χώρα από την κρίση.  
 




Tags:  

Κόντρα Ξύρισμα Στις Κρατικές Δαπάνες
Τις μέρες αυτές συνήθως  όλοι προσπαθούμε  πέρα από τις ευχές να κάνουμε και κάποιες  αναλύσεις για το νέο χρόνο.  Για να γίνει όσο το δυνατόν  καλύτερη προσέγγιση θα πρέπει να δούμε και τις δυο πλευρές της κοινωνίας, των πολιτών  και των πολιτικών δράσεων.
Από τις Μονοκομματικές Κυβερνήσεις στους Συνασπισμούς
Το τελευταίο δεκαπενθήμερο  μπροστά στα μάτια μας , εξελίχθηκαν σημαντικά ιστορικά πολιτικά γεγονότα. Είδαμε  τον δικομματισμός  να τρίζει συθέμελα. Το μεταπολιτευτικό πολιτικό  σύστημα της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας να  παρασύρεται μαζί με το παιδί της που είναι η οικονομική  κρίση της χώρας.
Οι Πολιτικοί να Δράσουν  Μακριά Από Κομματικές Ταμπέλες
Οι Πολιτικοί να Δράσουν Μακριά Από Κομματικές Ταμπέλες
Ζούμε σε  εποχή κρίσης και σύγχυσης. Η σύγχυση αυτή είναι ίσως δικαιολογημένη. Άρα  φυσικές και  οι παρεξηγήσεις και παρερμηνείες. Οι ραγδαίες  οικονομικές  εξελίξεις  συμπαρέσυραν κοινωνικές ανακατατάξεις. Ανέτρεψαν  κέντρα εξουσίας,  δημιούργησαν νέα.
Τελευταία Σχόλια