Χρωστάει πολλά!

greek 10/1/2012
Στα 6,63 δισ. ευρώ ανήλθαν στο τέλος του Νοεμβρίου πέρυσι, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, ελάχιστα μειωμένες σε σύγκριση με τα 6,7 δισ. ευρώ στο τέλος του Οκτωβρίου 2011.
   
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, οι υψηλότερες οφειλές αφορούν στα ασφαλιστικά ταμεία (περίπου 2,85 δισ. ευρώ), ενώ τα νοσοκομεία οφείλουν στους προμηθευτές περίπου 1,65 δισ. ευρώ. Τα υπουργεία και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης οφείλουν περίπου 965 εκατ. ευρώ και περίπου 940 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
   
Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι, μεταξύ των υπουργείων, η μεγαλύτερη οφειλή καταγράφεται στο Εθνικής Άμυνας (περίπου 269 εκατ. ευρώ), με «δεύτερο τη τάξε»> το Υποδομών (περίπου 292 εκατ. ευρώ), ενώ 428 εκατ. ευρώ οφείλονται σε επενδυτές μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
   
Παράλληλα, αρκετοί φορείς της Γενικής Κυβέρνησης (ΔΕΚΟ, ασφαλιστικά ταμεία, κ.λπ.) δεν έχουν παράσχει στοιχεία στο Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τις οφειλές τους.
 




Tags:  

Υπογράφεται η σύμβαση επέκτασης της γραμμής 3 του μετρό
Υπογράφεται η σύμβαση επέκτασης της γραμμής 3 του μετρό
Σε έναν μήνα αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση επέκτασης της γραμμής 3 του μετρό, από το Χαϊδάρι στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, μέσω της Αγίας Βαρβάρας, του Κορυδαλλού, της Νίκαιας και των Μανιάτικων.
Εκβιαστής-υπάλληλος της ΔΕΗ
Ένας 39χρονος υπάλληλος της ΔΕΗ, ζητούσε χρήματα από 41χρονη υπήκοο Λευκορωσίας, προκειμένου να μη βεβαιώσει παράβαση στο μετρητή του ρεύματος.
Μοναχούς της μονής Βατοπεδίου δέχθηκε ο οικουμενικός πατριάρχης στο Φανάρι
Τρεις μοναχoύς της Μονής Βατοπεδίου δέχθηκε σήμερα στο Φανάρι ο οικουμενικό πατριάρχης Βαρθολομαίος. 
Τελευταία Σχόλια