Εγκρίθηκε η κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας Πειραιώς

greek 06/1/2012
Την κεφαλαιακή ενίσχυση της Τράπεζας Πειραιώς με 380 εκατ. ευρώ, ενέκρινε προσωρινά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο των κοινοτικών κανόνων περί κρατικών ενισχύσεων.
 
Ειδικότερα, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, η απόφαση ελήφθη με βάση τη δέσμη μέτρων στήριξης των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, που έχει εγκρίνει στις 19 Νοεμβρίου 2008 και έχει παραταθεί στη συνέχεια αρκετές φορές.
 
Η Επιτροπή αναφέρει ότι η συγκεκριμένη κεφαλαιακή ενίσχυση ευθυγραμμίζεται με τις κατευθυντήριες γραμμές που έχει εκδώσει σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις στις τράπεζες κατά τη χρηματοπιστωτική κρίση, καθώς κρίθηκε ότι το μέτρο είναι κατάλληλα στοχευμένο, προβλέπει τις απαραίτητες αμοιβές και περιορίζεται στις ελάχιστες απαιτήσεις.
 
Η Επιτροπή τονίζει, τέλος, ότι η έγκριση αυτή είναι προσωρινή και θα παραταθεί, εφόσον οι ελληνικές Αρχές υποβάλουν επικαιροποιημένο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Πειραίως. 
 




Tags:  

"Δεν έγινε κουκούλωμα"
"Δεν έγινε κουκούλωμα"
Απορρίπτει τις αιτιάσεις του Συνδικαλιστικού Οργάνου των Ειδικών Φρουρών για «κουκούλωμα» στην υπόθεση Κουλούρη, η Ελληνική Αστυνομία.
Οι αγρότες ετοιμάζουν κινητοποιήσεις
Οι αγρότες ετοιμάζουν κινητοποιήσεις
Στους δρόμους ετοιμάζονται να βγουν και πάλι οι αγρότες που συμπαρατάσσονται με την ΠΑΣΥ, στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων οι οποίες προγραμματίζονται για το δεύτερο 15νθημερο του Ιανουαρίου
Στο ΣτΕ οι μισοί δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας
Στο ΣτΕ οι μισοί δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν 32 από τους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας και ζητούν να ακυρωθεί το νομοθετικό καθεστώς για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.
 
Τελευταία Σχόλια