''Η Ελλάδα είναι ήδη χρεοκοπημένη''

greek 07/1/2012
«Το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων κατά 50% δεν αρκεί ενώ η συμμετοχή των ιδιωτών σε αυτό θα έπρεπε να είναι επιβεβλημένη», υποστηρίζει ο επιστημονικός σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Κλέμενς Φούεστ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα της Κυριακής.
 
Ο Φούεστ υποστήριξε ότι η επιβολή του κουρέματος θα έπρεπε να εφαρμοστεί ακόμη και αν οδηγούσε σε πιστωτικό γεγονός.
 
Ο σύμβουλος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι ήδη χρεοκοπημένη και θα έπρεπε η ελληνική κυβέρνηση να δηλώσει αδυναμίας εξόφλησης του χρέους της κι έτσι να γίνει ένας καλύτερος διακανονισμός.
 

Ο κ. Φούεστ υποστηρίζει ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν θα ήταν σωστή επιλογή για την Ελλάδα και οι ζημιές θα ήταν πολύ μεγαλύτερες από τα κόστη παραμονής.

 




Tags:  

Ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα
Ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα
Νεκρή ανασύρθηκε χθες το μεσημέρι 58χρονη από τη θαλάσσια περιοχή «Αφύτου» Χαλκιδικής.
 
Σενάρια εξόδου από το ευρώ
Σενάρια εξόδου από το ευρώ
«Πιθανή επιλογή» θεωρεί την αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη η Fitch Ratings, ενώ εκτιμά ότι το "κούρεμα" δεν θα μειώσει το χρέος της χώρας.
 
 
 
Πρόγραμμα από τον ΟΑΕΔ για 680 απολυμένους
Πρόγραμμα από τον ΟΑΕΔ για 680 απολυμένους
Την ερχόμενη Τετάρτη 11 Ιανουαρίου ξεκινά, πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιδότηση απασχόλησης σε επιχειρήσεις οι οποίες θα προσλάβουν ανέργους από τους 680 απολυμένους επιχειρήσεων.
Τελευταία Σχόλια