''Να μην υπογράψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τη δανειακή σύμβαση''

greek 07/1/2012
Την άμεση διεξαγωγή εκλογών ζητά με συνέντευξή του στη Real News, ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , Κάρολο Παπούλια, να μην υπογράψει την "καταστροφική και προδήλως αντισυνταγματική δανειακή σύμβαση."
 
Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως η κατάληξη του PSI θα είναι μια τραγωδία καθώς η χώρα όχι μόνο δεν θα γλιτώσει τα βάρη, αφού , όπως τονίζει , οι τραπεζίτες και οι πιστωτές ζητούν εξωφρενικά επιτόκια, αλλά θα απολέσει και το ισχυρό χαρτί του εθνικού της δικαίου σε περίπτωση που θα αδυνατεί να πληρώνει τοκογλυφικά επιτόκια.
 
" Αν αποδεχτούν να εγκρίνουν τέτοιου είδους συμφωνία και μάλιστα ερήμην του λαού, θα μας οδηγήσουν σε μια πολύχρονη και καταστροφική περιπέτεια" τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας ο οποίος κάνει λόγο για ένα φαύλο, υποτελές πολιτικό προσωπικό και νεοφιλελεύθερους κλεπτοκράτες που μας κυβερνούν.
 
Αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ ο κ. Τσίπρας εκφράζει την εκτίμηση πως η πραγματική διάσπαση του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη συμβεί και όπως λέει είναι η διάσπαση ανάμεσα στην ηγεσία και στα κοινωνικά στρώματα που το στήριξαν μέχρι τις τελευταίες εκλογές. Για τον Λουκά Παπαδήμο δηλώνει χαρακτηριστικά πως " όποιος θέλει Παπαδήμο μετά τις εκλογές ας του φτιάξει κόμμα και ας τον κατεβάσει να τον ψηφίσει ο κόσμος."
 
Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά μάλιστα πως είναι πολύ πιθανό ο πρόεδρος της ΝΔ , Αντώνης Σαμαράς να αποχωρήσει από την κυβέρνηση λίγο πριν " βουλιάξει το καράβι" ώστε να πείσει ότι είναι εναντίον των μέτρων .Τα οποία όμως, όπως λέει ο κ. Τσίπρας , θα εφαρμόσει κατά γράμμα ο κ. Σαμαράς αν εκλεγεί πρωθυπουργός.
 
Ο κ. Τσίπρας τάσσεται υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το πώς η χώρα οδηγήθηκε στο Μνημόνιο και κατηγορεί ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ που απορρίπτουν την πρότασή του για κοινή προεκλογική κάθοδο , πως με αυτή την στάση στρώνουν το δρόμο στον Αντώνη Σαμαρά.
 




Tags:  

 Επανασύσταση του ιπποδρομιακού λαχείου Sweepstake
Επανασύσταση του ιπποδρομιακού λαχείου Sweepstake
 Τέσσερις προτεραιότητες έχει θέσει ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος ΑΕ, σύμφωνα με έγγραφο του διευθύνοντος συμβούλου Αλέξανδρου Ζαχαρή.
"Δεν μπορούμε να επέμβουμε στα Ναυπηγεία"
"Δεν μπορούμε να επέμβουμε στα Ναυπηγεία"
Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σ.Ξυνίδης, τόνισε ότι για τα επόμενα 15 χρόνια δεν μπορούμε να ασκήσουμε στρατιωτικές δραστηριότητες στα Ναυπηγεία.
Προκαταρκτική για την σύλληψη Εφραίμ
Προκαταρκτική έρευνα σε βάρος των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που ανέλαβαν την σύλληψη του Αρχιμανδρίτη Εφραίμ, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. 
Τελευταία Σχόλια