Υπόμνημα ΣΕΒ στο υπουργείο Οικονομικών

greek 02/12/2011

Αναλυτικό τεχνικό υπόμνημα για μια σειρά φορολογικών θεμάτων που πρέπει να διευθετηθούν άμεσα, υπέβαλε ο ΣΕΒ προς το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Ο Σύνδεσμος ζητά να αντιμετωπιστούν άμεσα βασικά προβλήματα, όπως η μείωση επιβαρύνσεων που επιδρούν ευθέως στο κόστος των εταιριών και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, που, όπως επισημαίνει, δεν έχουν βελτιωθεί, εμποδίζοντας έτσι την ευκολότερη συμμόρφωσή τους με τον νόμο.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προς την κατεύθυνση κατάργησης του ΚΒΣ και της εφαρμογής του Πιστοποιητικού Φορολογικού Συμμόρφωσης των επιχειρήσεων, η εκλογίκευση των ρυθμίσεων για τις Ενδοομιλικές Συναλλαγές και η αντιμετώπιση των προβλημάτων από την εφαρμογή των νέων Ποινικών Διατάξεων.


Τέλος, ο ΣΕΒ επαναφέρει δέκα μέτρα άμεσης απόδοσης που αφορούν στην φορολόγηση εταιρειών που ανήκουν σε ομίλους, στην επιστροφή φόρων από το δημόσιο μέσω συμψηφισμών, στα επίπεδα των ειδικών φόρων κατανάλωσης και ακινήτων που επιβαρύνουν το κόστος και όχι τα αποτελέσματα, και στην άρση αντικινήτρων για συγχωνεύσεις και αυξήσεις κεφαλαίου.

Σημαντική ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί, αποδίδει ο ΣΕΒ μεταξύ άλλων στο γεγονός ότι ενώ έχουν ψηφιστεί νόμοι που αντιμετωπίζουν κάποια από τα προβλήματα, η εφαρμογή τους δεν υλοποιείται, διότι με ευθύνη των υπουργείων δεν εκδίδονται οι σχετικές αποφάσεις ή και οι εγκύκλιοι που απαιτούνται, γεγονός που επιτείνει τη σύγχυση και την αβεβαιότητα που επικρατεί στην αγορά.

 




Tags:   ΣΕΒ  

Αστυνομικές... μολότοφ
Αστυνομικές... μολότοφ
Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη βίντεο που δείχνει άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ να βάζουν στην τσάντα συλληφθέντα βόμβες μολότοφ που έφτιαξαν εκείνη τη στιγμή!
 
"Να γίνει σύσκεψη αρχηγών"
"Να γίνει σύσκεψη αρχηγών"
«Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να γίνει σύσκεψη των αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση. Στις επόμενες 60 μέρες κρίνεται κυριολεκτικά το μέλλον της Ελλάδας.
Τον βρήκαν νεκρό 10 μέρες μετά
Τον βρήκαν νεκρό 10 μέρες μετά
Τραγική ήταν η κατάληξη ενός θρίλερ που εξελισσόταν εδώ και 10 μέρες στην Ιτέα. Νεκρός βρέθηκε ένας 34 χρόνος τα ίχνη του οποίου είχαν εξαφανιστεί.
Τελευταία Σχόλια