Αποκλειστική συνέντευξη Θ. Τσαλταμπάση-Ν. Δραγούμη

greek 01/12/2011
Είναι τελικά τόσο δύσκολα τα πράγματα στις σχέσεις σήμερα; Υπάρχει τόσο μεγάλο χάος στις απαιτήσεις των δύο φύλων;
Ν.Δ: Οι σχέσεις είναι το αίνιγμα της ζωής και είναι μόνιμα σταυρόλεξα που πρέπει να λύνουμε. Το βασικό λάθος που κάνουμε είναι ότι θέλουμε να αλλάξει ο σύντροφος μας και να γίνει όπως εμείς τον θέλουμε.
Θ.Τ:  Τις σχέσεις εμείς τις δυσκολεύουμε. Μπορούν να απλουστευτούν, εμείς τις κάνουμε δύσκολες με τις παραξενιές μας  και με τους εγωισμούς μας. Αυτή την εποχή αρχίζουμε να αποζητούμε καλύτερες διαπροσωπικές σχέσεις.
Σας δίδαξε κάτι η παράσταση για τη μάχη των δυο φύλων:
N.Δ: Από τις ερωτήσεις που κάνουμε στο κοινό κατά τη διάρκεια της παράστασης, βλέπω ότι οι άνθρωποι παρά τα προβλήματα συνεχίζουν να κάνουν σεξ και είναι πολύ ελπιδοφόρο και ωραίο. Η παράσταση μου υπενθυμίζει αυτό που ήξερα, ότι δηλαδή η αγάπη είναι το πρώτο πράγμα που ενώνει ένα ζευγάρι και ότι τα υπόλοιπα είναι μικρές λεπτομέρειες.
Θ.Τ: Είδα μέσα από την παράσταση πράγματα και από παλιές μου σχέσεις και από την τωρινή μου σχέση. Το κείμενο είναι άμεσο και απλό. Και είναι δύσκολο κάτι να είναι τόσο απλό. Το νόημα του έργου αυτού είναι να βρίσκει ο κόσμος που έρχεται  κοινά στοιχεία. Δεν γίνεται κάποιος να φύγει να μη βρει κοινά στοιχεία και κάτι από αυτά που έχει ζήσει.
Τι σας λένε οι θεατές με το τέλος της παράστασης; Αναγνωρίζουν ενδεχομένως τους εαυτούς τους στους ρόλους;
Ν.Δ: Μας λένε ότι ζουν ακριβώς αυτό που ζούμε εμείς στη σκηνή. Έρχονται ζευγάρια και μου λένε ότι ακριβώς αυτό ζούνε. Ταυτίζονται πολύ τα ζευγάρια. Και νιώθω το χειροκρότημα να είναι αποθεωτικό, είναι από τα λίγα χειροκροτήματα που μπορεί να ζήσει κάποιος στη ζωή του.
Θ.Τ: Τα σχόλια που ακούμε είναι πολύ θετικά και ο κόσμος εντυπωσιάζεται αυτό που έχει δει, από τους αυτοσχεδιασμούς, από την ενέργεια μας, από το κείμενο, από τα λιτά μέσα. Το θέμα του έργου ούτως ή άλλως τους αγγίζει. Το χειροκρότημα είναι πάρα πολύ ζεστό και αυτό μας το επιβεβαιώνει.
Τι αντίκτυπο έχει η κρίση στο χώρο του θεάματος; Οι τηλεοπτικές δουλειές έχουν μειωθεί αρκετά, τα στελέχη των καναλιών προτιμούν τα τούρκικα σήριαλ και τα reality που έχουν χαμηλό κόστος.
Ν.Δ: Ουσιαστικά έχουμε χάσει τη δουλειά μας. Είναι ένα σύμπτωμα των καιρών μας, της κρίσης. Τα ελληνικά σίριαλ σημειώνουν μεγάλη επιτυχία και θα πρέπει οι παραγωγοί να κάνουν ωραία σίριαλ χωρίς να είναι σίριαλ τόσο ακριβά όπως το νησί. Πολύς κόσμος έχει ρίξει το κασέ του. Έχουμε όλοι ρίξει τις τιμές μας. Όλα μπορούν να λιγότερο χρήματα, αν υπάρχει χαρά.
Θ.Τ: Τα σίριαλ είναι πιο φθηνά οπότε λόγω εποχής το βλέπω  φυσικό να συμβαίνει. Όταν κάτι είναι φθηνό αυτή την εποχή σε κάνει να το επιλέξεις. Θα διαλέξεις κάτι καλό από τα φθηνά. Υπάρχουν κάποιοι επιχειρηματίες που θέλω να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ανοιχτές. Δεν έχω τρομερή αντίρρηση αλλά δεν μου αρέσει που ήρθε αυτή η κατάσταση. Και ίσως κάποιοι λένε ότι το λέω εκ του ασφαλούς αυτό επειδή δουλεύω σε σίριαλ τώρα, αλλά το έλεγα και πιο πριν.
Εσείς, σε παραλληλισμό με τους Γιάννη και Σοφία του έργου της παράστασης, έλκεστε από την επιτυχία και  την οικονομική καταξίωση;  Ποιοι είναι οι στόχοι σας στη ζωή;
Ν.Δ:  Έχω κοινά στοιχεία με τη Σοφία που υποδύομαι με τη διαφορά ότι εγώ και γάμο και οικογένεια ή μάλλον όχι γάμο, γάμο ποτέ, μόνο οικογένεια. Το μότο της Σοφίας είναι με τίποτα γάμος και μόνο καριέρα, κάτι βέβαια που μετά ανατρέπει, εγώ ποτέ δεν είπα ότι δε θέλω να κάνω παιδιά. Μοιάζω μαζί της στη νεανικότητα της αλλά δεν αφέθηκα μετά το γάμο.
Θ.Τ: Το όνομα δεν είναι τυχαίο που είναι τόσο κοινό. Ο Γιάννης είναι και αυτός κοινός στα γούστα του, στα θέλω του στις συνήθειες  του, στα όνειρα του. Είναι ένας απλός τραπεζικός υπάλληλος με το οκταωράκι του, τυπικός και θέλει μια γυναίκα να τον περιποιείται. Κατά βάθος η θεμέλια σκέψη μου και το ένστικτο μου είναι κοντά στο Γιάννη. Ίσως κάπως έτσι θα ήθελα να είναι η ζωή μου. Ίσως οι καριέρες που βλέπω δίπλα μου να με κάνουν να θέλω να γίνω κάτι άλλο από αυτό που θέλω στην ουσία. Αλλά δεν είμαι ο Γιάννης. Εγώ έχω μάθει να θέλω περισσότερα από τη ζωή μου.
Εσείς έλκεστε από τα χρήματα:
Το ζητούμενο της ηρωίδας είναι η δουλειά της όχι τα χρήματα, δε ψάχνει χορηγούς. Σε σχέση με τα χρήματα δεν επιδιώκω να είμαι δισεκατομμυριούχος αλλά να έχω χρήματα για έχω και άνεση, δε μ αρέσει να ζω μίζερα.
Τα χρήματα θέλω να τα έχω για να περνάω καλά για κανένα άλλο λόγο. Δεν είμαι φιλόδοξος , εμένα μ αρέσει πολύ η δουλειά μου και πολλές φορές τα χρήματα έρχονται χωρίς να τα θέλω.
ΘΕΑΤΡΟ «ΑΘΗΝΑ»
Δεριγνύ 10 & Πατησίων, Πεδίον Άρεως
Τηλ.: 210 8237330
«ΤΟ ΜΗΛΟ»
                                                   των Γιώργου Βάλαρη και Στέλιου Παπαδόπουλου
                                                     
                                                    Σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη
Η κωμωδία του έρωτα.
Μετά την καλοκαιρινή επιτυχία «Οι Απελπισμένοι» ο Γιώργος Βάλαρης παρουσιάζει από τις 31 Οκτωβρίουστο θέατρο «ΑΘΗΝΑ» κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη, τη νέα του κωμωδία «ΤΟ ΜΗΛΟ» με θέμα τις σημερινές σχέσεις ανδρών γυναικών.ένα θέμα επίκαιρο όσο ποτέ με χιούμορ, συγκίνηση, τρυφερότητα, πολλές ανατροπές και πρωταγωνιστές τη Ναταλία Δραγούμη και το Θανάση Τσαλταμπάση!
Λίγα λόγια για το έργο.
Ο Γιάννης (Θανάσης Τσαλταμπάσης) είναι δημόσιος υπάλληλος και θα είναι ευχαριστημένος αν γίνει υποδιευθυντής σε δεκαπέντε χρόνια.
Η Σοφία (Ναταλία Δραγούμη) είναι φιλόδοξο στέλεχος καναλιού και θέλει να γίνει διευθύντρια αν όχι καναλάρχις.χτες!
Ο Γιάννης αναζητεί μια γυναίκα που δεν την ενδιαφέρουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του άντρα, ούτε το σπίτι ούτε το αυτοκίνητό του, και δεν 'γράφει' στο κούτελο 'είμαι απελπισμένη γιατί πάτησα τα 30, παντρέψου με!
Η Σοφία θέλει ο άντρας της να είναι καθαρόαιμο αρσενικό, ψηλός, ωραίος, γυμνασμένος, πλούσιος, δυναμικός, μα πάνω από όλα, τρελά ερωτευμένος μαζί της, αφοσιωμένος σαν σκλάβος στην κυρία του.Υπάρχει ποτέ περίπτωση αυτοί οι δύο άνθρωποι να δαγκώσουν «το μήλο»., να παντρευτούν, να κάνουν οικογένεια και να ευτυχήσουν; Είπαμε ότι η ζωή έχει χιούμορ, αλλά τόσο τρελό πια.; 
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Γιώργος Βάλαρης - Στέλιος Παπαδόπουλος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης
Σκηνικά - Κοστούμια : Κων/νος Ζαμάνης
Μουσική- ηχητική επιμέλεια: Νίκος Ραμός
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Χορογραφίες: Έλενα Γεροδήμου
Βοηθός σκηνοθέτη: Καλλιόπη Κοτζαηλία
Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Μαρία Παπαδοπούλου
Φωτογραφίες: Θωμάς Χρυσοχοίδης
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Θεατρικές επιχειρήσεις Δημήτρη και Θοδωρή Μαροσούλη
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ :
ΝΑΤΑΛΙΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΛΤΑΜΠΑΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ :
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ :
Κυριακή :21:15
Δευτέρα: 21.15
Τρίτη: 21.15
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
Γενική Είσοδος : 18 ?
Κάθε Τρίτη Γενική Είσοδος: 16 ?
Φοιτητικό-Ανέργων : 16 ?
ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 100 λεπτά με διάλειμμα
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΦΡΥΔΑ 6970641210
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΛΑΡΗΣ 697 3013909
 




Tags:  

Αποκλειστική συνέντευξη του Γιάννη Δημαρά στο PRO.COM.GR
Συνέντευξη του Γ.Δημαρά στη δημοσιογράφο Ματίνα Ρέτσα.
Ευχές επωνύμων για το 2012
Με χιούμορ αλλά και με μεγάλο προβληματισμό, επώνυμοι Έλληνες εύχονται μέσω του Pro.com.gr ευχές για το 2012!Διαβάστε τι μας ευχήθηκαν!
Αποκλειστική συνέντευξη του Μιχάλη Καρχιμάκη στο PRO.COM.GR
Ο Γιώργος Παπανδρέου θα εξακολουθήσει να είναι στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ 
Τελευταία Σχόλια