Ρεν: Θα εκταμιευθεί η 6η δόση προς την Ελλάδα

greek 29/11/2011
Βέβαιος ότι οι Υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα αποφασίσουν, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, την καταβολή της 6ης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα, εμφανίστηκε ο Επίτροπος Οικονομίας Ολι Ρεν. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε από κοινού με τους ευρωβουλευτές Γιώργο Σταυρακάκη (ΠΑΣΟΚ) και Γιώργο Χατζημαρκάκη (Γερμανοί Φιλελεύθεροι), ο Ολι Ρεν δήλωσε ότι αναμένει από τους Υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να λάβουν σήμερα απόφαση για την εκταμίευση της 6ης δόσης. 

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της συνάντησης που είχε ο κοινοτικός επίτροπος με Περιφερειάρχες και Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, οι οποίοι πραγματοποιούν επίσκεψη στις Βρυξέλλες, προσκεκλημένοι των ευρωβουλευτών Σταυρακάκη και Χατζημαρκάκη. 

Ο Ολι Ρεν υπογράμμισε ακόμη ότι είναι απαραίτητο για την Ελλάδα να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών της και να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της. 

Σε ό,τι αφορά τη στήριξη της ΕΕ προς την Ελλάδα, ο Φινλανδός επίτροπος αναφέρθηκε στην ανάγκη να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για την οριστικοποίηση του δεύτερου προγράμματος, ενώ αναφέρθηκε και στην τεχνική βοήθεια που δίνεται στην Ελλάδα προκειμένου να βελτιώσει την απορροφητικότητα των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ, η οποία, όπως σημείωσε, κινείται σε χαμηλά επίπεδα. 





Tags:  

Μπροστά η ΝΔ
Μπροστά η ΝΔ
Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το ΒΗΜΑ η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 21,4% έναντι 12,6% που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ.
Απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού
Απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού
Ποινικές διώξεις για κατοχή ναρκωτικών ουσιών αλλά και απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικού, ασκήθηκαν από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου σε βάρος δύο ατόμων.
"Απελευθερώστε τον Εφραίμ"
"Απελευθερώστε τον Εφραίμ"
Πικετοφορία διαμαρτυρίας με κεντρικό αίτημα την απελευθέρωση του ηγουμένου Εφραίμ πραγματοποίησαν έξω από την ελληνική Πρεσβεία της Μόσχας, 100 περίπου άτομα.
Τελευταία Σχόλια