Πιέσεις Ρέππα για την εφεδρεία

greek 28/11/2011
 
Τήρηση της προθεσμίας για την υπογραφή των διαπιστωτικών πράξεων για την εργασιακή εφεδρεία ζήτησε από τους υπουργούς ο Δημήτρης Ρέππας.
 
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κάλεσε τα μέλη της κυβέρνησης να επιδείξουν "προσωπικό ενδιαφέρον" για την ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας της εφεδρείας.
 
"Προκειμένου να μην υπάρξουν προσκόμματα στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι αρμόδιες διευθύνσεις διοικητικού να αποστείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία άμεσα και όχι μετά τις 28 Νοεμβρίου 2011 αναλυτικές καταστάσεις με τα στοιχεία του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που υπηρετεί στο φορέα τους και έχει γεννηθεί κατά τα έτη 1958 και προγενέστερα και ενδέχεται να πληροι τα κατά περίπτωση έτη ασφάλισης για την ένταξη στην εργασιακή εφεδρεία".

Ταυτόχρονα, σε συνεχή επαφή για το θέμα με όλους τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων, οι οποίοι είναι αρμόδιοι για την υπογραφή των διαπιστωτικών πράξεων, είναι και η γενική γραμματέας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ευσταθία Μπεργελέ.

Η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης περιμένει την ολοκλήρωση της υπογραφής σήμερα των διαπιστωτικών πράξεων, προκειμένου να δώσει ακριβή στοιχεία για τον αριθμό των υπαλλήλων που τίθενται σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς και σε εργασιακή εφεδρεία.

 





Έκρηξη σε κατάστημα στο Πέραμα
Έκρηξη σε κατάστημα στο Πέραμα
'Εκρηξη σημειώθηκε σε ψαροταβέρνα, στην περιοχή Λιμανάκι Αλιέων Περάματος, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
Στενεύει ο κλοιός για 4 βουλευτές
Στενεύει ο κλοιός για 4 βουλευτές
Εντολή για διερεύνηση 3-4 βουλευτών έδωσε η Επιτροπή Ελέγχου, καθώς στο πόθεν έσχες του 2009 εμφανίζονται με μειώσεις καταθέσεων χωρίς τα απαιτούμενα παραστατικά.
Απάντηση Βενιζέλου-Παπαϊωάνου στους εισαγγελείς
Απάντηση Βενιζέλου-Παπαϊωάνου στους εισαγγελείς
Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, ο Υπουργός Οικονομικών Ε.Βενιζέλος και Δικαιοσύνης, Μ.Παπαϊωάνου, απάντησαν στις καταγγελίες των παραιτηθέντων οικονομικών εισαγγελέων.
 
Τελευταία Σχόλια