«Όχι» Ανατολάκη σε ξένους επενδυτές στο ποδόσφαιρο

greek 12/1/2012
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Γιώργος Ανατολάκης, κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Επιμορφωτικών Υποθέσεων, εξέφρασε την αντίθεσή του στα περισσότερα από τα άρθρα που υπάρχουν στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο και τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός στη διάταξη που επιτρέπει σε ξένους επενδυτές να αγοράσουν ποδοσφαιρικές εταιρίες. Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο τόνισε ότι πρόκειται για ένα «συνονθύλευμα διατάξεων που διακρίνεται από μεγάλη προχειρότητα».

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ ανέφερε ότι: «Ο νόμος αποτελεί ένα συνονθύλευμα διατάξεων που διακρίνεται από μεγάλη προχειρότητα, θέλοντας να πλαισιώσει τη μοναδική διάταξη την οποία ήθελε να φέρει προκειμένου να μη θεωρηθεί φωτογραφική».
Στη συνέχεια απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ποια διάταξη εννοούσε, ξεκαθάρισε ότι αναφερόταν σε αυτή για τους επενδυτές εκτός Ε. Ε.
 
Μάλιστα, στη συνέχεια της ομιλίας του αναφερόμενος στο σχετικό άρθρο είπε πως συμφωνεί και ο ίδιος και το κόμμα του με αυτό αλλά όμως θα πρέπει η «κυβέρνηση να μας απαντήσει ποιος το ζήτησε, πώς θα γίνεται ο έλεγχος και ποιες εγγυήσεις θα δοθούν ώστε να διασφαλίζεται ότι οι επενδυτές δεν θα φύγουν».
 
Η συζήτηση για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο θα γίνει την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στην οποία θα παραστούν εκπρόσωποι από: ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα, Ένωση Football League – Football League 2, ΠΣΑΠ, ΕΟΕ, ΕΣΑΚΕ, ΕΣΚΑΝ και αντίστοιχα των παικτών μπάσκετ και βόλεϊ.
 
Εμινίδης: «Δεν έκλεισε το θέμα των στημένων»
 
Στην πρώτη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου τοποθετήθηκε και ο υπεύθυνος του τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ, Σάββας Εμινίδης, ο οποίος εστίασε την προσοχή του στο θέμα των στημένων αγώνων, λέγοντας ότι αυτή η υπόθεση δεν έχει κλείσει.
«Δεν έκλεισε το θέμα των στημένων αγώνων με τους τρεις προφυλακισμένους, ούτε έστησαν μόνοι τους τα ματς. Να μην έχουμε κουκούλωμα, γιατί η κοινωνία θέλει να δει κτύπημα στη ρίζα του κακού», τόνισε.
 
Ιωαννίδης: «Όριο στους δανεικούς»
 
Να τεθεί ένας ανώτατος αριθμός που θα μπορεί να παραχωρήσει η μία ομάδα στην άλλη και να διευκρινίζεται εάν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα μεταξύ τους παιχνίδια ζήτησε ο Γιάννης Ιωαννίδης στην τοποθέτησή του.
 
Ο υπεύθυνος της Νέας Δημοκρατίας για τον αθλητισμό –επίσης- πρότεινε να μπει στο νόμο κώδικας δεοντολογίας για τους δημοσιογράφους, ώστε να μην υπάρχουν «πηχυαίοι και εμπρηστικοί τίτλοι που να επηρεάζουν την ατμόσφαιρα πριν από αγώνες» όπως υποστήριξε.




Tags:  

Διχασμένοι για το ενεργειακό πιστοποιητικό
Αντίθετοι εμφανίζονται με την εφαρμογή του ενεργειακού πιστοποιητικού για την ενοικίαση των σπιτιών ιδιοκτήτες και επιθεωρητές, καθώς πιστεύουν ότι το μέτρο δεν θα προχωρήσει.
Aισιοδοξία για το PSI
Aισιοδοξία για το PSI
Αισιοδοξία για ολοκλήρωση των διαδικασιών του PSI, εντός των προσεχών ημερών,κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου, με τον επικεφαλής του IIF, Τσάρλς Νταλάρα.
 
 
 
 
"Στόχος η προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών"
"Στόχος η προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών"
"Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών που βοηθούν την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη της οικονομίας", τόνισε ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο.
Τελευταία Σχόλια