"Στόχος η προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών"

greek 12/1/2012
Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών που βοηθούν την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη της οικονομίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στην εισαγωγική του ομιλία στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
   
Ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές, μερικές από τις οποίες αποτελούν υποχρεώσεις που ανέλαβε η χώρα στο πλαίσιο του μνημονίου.
   
Μεταξύ αυτών Είναι η απλοποίηση των διαδικασιών δανειοδότησης των επιχειρήσεων, η βελτίωση του καθεστώτος στρατηγικών επενδύσεων, η σύσταση Ελευθέρων Ζωνών και Ελευθέρων Αποθηκών και η ολική άρση του καμποτάζ.
 
Ειδικότερα ο πρωθυπουργός επισήμανε τις εξής διαρθρωτικές αλλαγές που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο:
   
Θέσπιση οριζοντίων διατάξεων για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων.
   
Μία άλλη σειρά ρυθμίσεων, αφορά τη βελτίωση του καθεστώτος στρατηγικών επενδύσεων και τη σύσταση ειδικής μονάδας αδειοδοτικής προώθησης των επενδύσεων.
   
Η θεσμοθέτηση μηχανισμού ελέγχου της ποιότητας και ασφάλειας των βιομηχανικών προϊόντων και Υπηρεσιών, αποτελεί, επίσης, υποχρέωση προς τον σχετικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό. Επιπλέον, αποτελεί και μνημονιακή υποχρέωση η οποία έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί στο τέταρτο τρίμηνο του 2011.
   
Απλοποίηση των διαδικασιών άσκησης εξαγωγικών δραστηριοτήτων. Η προτεινόμενη απλοποίηση των διαδικασιών άσκησης εξαγωγικών δραστηριοτήτων έχει κι αυτή ουσιαστική σημασία από μόνη της, αλλά επιπλέον απορρέει και από τις διατάξεις του Μνημονίου, με ορίζοντα υλοποίησης το τέταρτο τρίμηνο του 2011.
   
Διευκόλυνση της σύστασης και λειτουργίας Ελευθέρων Ζωνών και Ελευθέρων Αποθηκών.
   
Θεσμοθέτηση ενός νέου εταιρικού τύπου της ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρίας, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
   
Ολική άρση του καμποτάζ, με σκοπό την ενίσχυση της κρουαζιέρας, με την κατάργηση όλων εκείνων των ρυθμίσεων, που δεν κατέτειναν ουσιωδώς στην προστασία του δημοσίου συμφέροντος, αλλά αντιθέτως λειτουργούσαν ανασταλτικά στην ανάπτυξη του θαλασσίου τουρισμού της χώρας.
 




Tags:  

Aναβάλλεται η συναυλία του Μ. Θεοδωράκη
Aναβάλλεται η συναυλία του Μ. Θεοδωράκη
Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου, συναυλία, υπό τον τίτλο «Η Συμφωνική Μουσική του Μίκη Θεοδωράκη» με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΡΤ.
Ξεκληρίστηκε τριμελή οικογένεια
Ξεκληρίστηκε τριμελής οικογένεια
Τριμελής οικογένεια ξεκληρίστηκε σε τροχαίο στην αγροτική περιοχή Ραψομανίκη Ημαθίας. Θύματα ήταν ένας 43χρονος, η 18χρονη σύζυγός του και η ηλικίας 6 μηνών αβάπτιστη κόρη τους.
"Δώστε μας στοιχεία"
"Δώστε μας στοιχεία"
Επιστολή στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης καλώντας τον να παρουσιάσει στοιχεία για την ανασφάλιστη εργασία στον τουρισμό.
Τελευταία Σχόλια