Aντιδράσεις για το θάνατο του αστέγου

greek 09/1/2012
Την άμεση ενεργοποίηση των διαδικασιών για τη λειτουργία ξενώνα αστέγων στα Χανιά, αλλά και για την ανάπτυξη ενός δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης επισημαίνουν εκπρόσωποι φορέων, μετά την είδηση του θανάτου ενός άνδρα 62 ετών
 
Ο 62χρόνος, άστεγος, βρέθηκε νεκρός το βράδυ του Σαββάτου σε παγκάκι, μπροστά από την πλατεία της δημοτικής αγοράς.
 

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατός του οφείλεται σε λοίμωξη του αναπνευστικού- πνευμονία- βρογχοπνευμονία, και όχι σε υποθερμία.

 
Με αφορμή το θάνατο του 62 χρόνου, το μέλος των Γιατρών του Κόσμου Μηνάς Βουλγαρίδης, ζήτησε σήμερα την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη λειτουργία ενός ξενώνα- υπνωτηρίου για τους αστέγους.
 

Όπως είπε, εδώ και ένα χρόνο πολλοί φορείς, όπως ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Φαρμακοποιών και η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, έχουν αναλάβει πρωτοβουλία για τη δημιουργία ξενώνα για τους άστεγους.

 
Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές και με την τοπική εκκλησία που προσφέρθηκε να παραχωρήσει κάποιο κτίριο.
 

Ωστόσο, όπως είπε, το κτίριο αυτό αποτελεί δωρεά προς τη Μητρόπολη και θα πρέπει να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να μετεγγραφεί στη Μητρόπολη και στη συνέχεια να δοθεί για χρήση στο φορέα που θα συστήσουν όσοι έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία για να δημιουργήσουν μια "Στέγη Αλληλεγγύης", όπως την έχουν ονομάσει.

 
 




Tags:  

Σπείρα έκλεβε κόσμο έξω από τράπεζες
Σπείρα έκλεβε κόσμο έξω από τράπεζες
Μέλος σπείρας, που έστηνε ενέδρες έξω από τράπεζες ληστεύοντας πολίτες, οι οποίοι μόλις είχαν κάνει αναλήψεις μεγάλων ποσών, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.
Σύλληψη 59χρονου για χασισοκαλλιέργεια
Σύλληψη 59χρονου για χασισοκαλλιέργεια
Συνελήφθη στην Καλαμάτα ένας 59χρονος γιατί στο σπίτι του κατείχε ποσότητα χασίς και βρέθηκε να καλλιεργεί δεκατέσσερα χασισόδενδρα.
Λεφτά υπάρχουν μόνο για τα κόμματα
Λεφτά υπάρχουν μόνο για τα κόμματα
Αυξημένες ήταν οι χρηματοδοτήσεις των κομμάτων το 2011 σε σύγκριση με το 2010 κατά μισό εκατομμύριο ευρώ .
Τελευταία Σχόλια