Δεν θα είναι τελικά "ανάπηροι" οι παιδόφιλοι!

greek 09/1/2012
Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στο οποίο περιλαμβάνεται εξουσιοδοτική διάταξη, θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου Κανονισμού Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας, για την απονομή συντάξεων και οποιωνδήποτε άλλων παροχών, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι στο νέο κανονισμό δεν θα περιλαμβάνονται κατηγορίες που δημοσιεύονται τις τελευταίες ημέρες.

    Τις προηγούμενες ημέρες είχαν προκληθεί αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση του ΦΕΚ αρ. φύλλου 2611 από τις 8/11/2011, με το οποίο καθορίζονταν ποσοστά αναπηρίας (από 20% έως 30%) που συνεπάγονται διάφορες σωματικές και ψυχικές παθήσεις. Μεταξύ των «διαταραχών συμπεριφοράς» είχαν περιληφθεί «διαταραχές έξεων και προτιμήσεων» όπως η «κλεπτομανία» και η «πυρομανία» και «σεξουαλικές διαστροφές» όπως η «επιδειξιομανία» η «παιδοφιλία», η «ηδονοβλεψία» ο «φετιχισμός», κ.ά 

    Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, «νέος Κανονισμός καταρτίστηκε από επιτροπή ιατρών υψηλού κύρους, με βάση τις ιατρικές απόψεις, καθώς αναγνωρίσθηκε από όλους η ανάγκη επικαιροποίησης του παλαιού ΚΕΒΑ που ίσχυε από το 1993, ενώ τα ποσοστά που αναφέρονται αφορούν αποκλειστικά σε ιατρική πιστοποίηση της αναπηρίας και όχι την απονομή παροχών προς τους ασφαλισμένους».

    «Κανείς ασφαλισμένος δεν έχει λάβει καμία προνοιακή παροχή με βάση τα νέα ποσοστά», καταλήγει η ανακοίνωση. 





Tags:  

Εγκρίθηκε από το υπουργικό, νομοσχέδιο με ρυθμίσεις για το καμποτάζ
Εγκρίθηκε από το υπουργικό, νομοσχέδιο με ρυθμίσεις για το καμποτάζ
Πλήρη άρση του καμποτάζ στις θαλάσσιες μεταφορές και νέα χαμηλότερα όρια για την υπαγωγή επενδύσεων στις διαδικασίες Fast Τrack', προβλέπεται, μεταξύ άλλων .
Πρέπει να πάμε σε μειώσεις
Θα πέσουν... κεφάλια!
Εν όψει των σκληρών διαπραγματεύσεων με την Τρόικα ,το Μέγαρο Μαξίμου διεμήνυσε  προς τους κοινωνικούς εταίρους ότι θα πρέπει να μειωθούν οι αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα!
Απολύσεις στο Δημόσιο;
Απολύσεις στο Δημόσιο;
Σε απολύσεις αναμένεται να οδηγήσει η διαδικασία αξιολόγησης φορέων που αποφασίστηκε από τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών. 
Τελευταία Σχόλια