Αντιδρά η ΑΔΕΔΥ

greek 12/12/2011

Την αντίδραση της ΑΔΕΔΥ, προκάλεσαν οι δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτ. Παπαϊωάννου, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιλεκτικής επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων κατά δύο ώρες, προκειμένου να καλυφθούν με αυτόν τον τρόπο οργανικά κενά.

Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι τα κενά προκαλούνται κυρίως εξαιτίας «της μαζικής και βεβιασμένης αποχώρησης των εργαζομένων από τις υπηρεσίες, οι οποίοι είτε εξωθούνται σε πρόωρη συνταξιοδότηση, είτε εντάσσονται σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα» και τονίζει ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με τη κατάργηση «βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Τέλος η ΑΔΕΔΥ εκτιμά ότι η ρύθμιση είναι «παράνομη καθώς έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με το υφιστάμενο εργασιακό καθεστώς», ενώ εκφράζει φόβους για το ενδεχόμενο να συνοδευτεί ακόμα και με διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

 





Δεν υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις για μειώσεις μισθών
Δεν υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις για μειώσεις μισθών
 Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Σε ληστεία αποδίδεται ο φόνος επιχειρηματία στα Ανω Λιόσια
  Τον ιδιοκτήτη της εταιρείας διανομής πετρελαίου πυροβόλησαν χτες το βράδυ με καλάσνικοφ, τρεις άγνωστοι που μπήκαν στο γραφείο του .
Ξεκληρίστηκε τριμελή οικογένεια
Ξεκληρίστηκε τριμελής οικογένεια
Τριμελής οικογένεια ξεκληρίστηκε σε τροχαίο στην αγροτική περιοχή Ραψομανίκη Ημαθίας. Θύματα ήταν ένας 43χρονος, η 18χρονη σύζυγός του και η ηλικίας 6 μηνών αβάπτιστη κόρη τους.
Τελευταία Σχόλια