"Αποδιοπομπαίος τράγος ο Γεωργίου"

greek 01/12/2011
Αυτή ήταν η χρησιμότητα του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου σύμφωνα με τον Economist.

"Θα ήταν ένας πολύ χρήσιμος αποδιοπομπαίος τράγος, για όσα οι Έλληνες έχουν υποστεί τα τελευταία δύο χρόνια,αφού οι επικριτές του χρεώνουν τα μέτρα λιτότητας που πιέστηκε από την Ε.Ε. να λάβει η Ελλάδα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πιστωτών εταίρων της" αναφέρεται σε άρθρο της οικονομικής εφημερίδας.

Το άρθρο περιγράφει την περιπέτεια του Γεωργίου που είναι αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη και κινδυνεύει, ακόμη και με ισόβια κάθειρξη, αν αποδειχθεί ότι το κράτος υπέστη ζημία από τις ενέργειές του.


"Πολλοί Έλληνες πολιτικοί θα χαρούν να δουν το κεφάλι του στο… πιάτο, αλλά με τη στήριξη της Ευρώπης είναι μάλλον απίθανο, το αν η υπόθεση θα περάσει τις προκαταρκτικές ακροάσεις" τονίζει.

Για τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ λέει ακόμη ότι "ήταν ανώτατο στέλεχος της στατιστικής υπηρεσίας του ΔΝΤ για περισσότερα από 20 χρόνια και είχε πετύχει να καθησυχάσει τους Ευρωπαίους". 

 





«Ηλεκτροσόκ» της ΔΕΗ
«Ηλεκτροσόκ» της ΔΕΗ
Ποδαρικό με τσουχτερές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, που θα κυμαίνονται μεσοσταθμικά στο 12,2%, κάνει το 2012.
Θα μας...αλλάξει τα φώτα
Βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο θα έχουμε τα Θεοφάνεια
Αγώνας δρόμου 80 ημερών για το PSI
Αγώνας δρόμου 80 ημερών για το PSI
Τρέχει και δεν φτάνει η κυβέρνηση για τους επόμενους τρεις μήνες με επίκεντρο το «κούρεμα» του χρέους μέσα από το PSI, το νέο Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση.
Τελευταία Σχόλια