Ο Γ.Καρατζαφέρης στο PRO.COM.GR

greek 24/11/2011
Το ζήτημα της υπογραφής που απαιτούν οι Γερμανοί για την αποδέσμευση της 6ης δόσης, προκαλεί βραχυκύκλωμα για τη ΝΔ λόγω της άρνησης του κ. Σαμαρά. Από εσάς κ. Καρατζαφέρη επιθυμούμε μια ξεκάθαρη απάντηση: Θα υπογράψετε, ή όχι;
 
Θέλει πολλή τόλμη το ΟΧΙ στο ΝΑΙ, και αποτελεί εξαιρετικό ρίσκο το ΝΑΙ στο ΟΧΙ.
 
Συναντηθήκατε με τους εκπροσώπους της τρόικα. Τι αποκομίσατε; Μπορούμε ως χώρα να συνεχίσουμε χωρίς τα χρήματα των δανειστών; Ακούμε διαρκώς ότι δεν έχουμε ούτε τα κονδύλια για την εξυπηρέτηση των μισθών  του Δημοσίου και των συντάξεων.
 
Ανεξαρτήτως αν φταίμε εμείς που η τρόικα ζητά αυτές τις πρόσθετες εξασφαλίσεις, ή φταίμε λιγότερο, ή φταίει περισσότερο ένα «ιμπέριουμ» που αναπτύσσεται στις χώρες της Κεντρικής και Βορείου Ευρώπης, η ουσία είναι μια: Συνδυάζεται, -δεν θα ήθελα να χρησιμοποιήσω τη λέξη «εκβιάζεται»-, η καταβολή της 6ης δόσης με την υπογραφή. 
 
Η μη καταβολή της 6ης δόσης σημαίνει πτώχευση με μαθηματική ακρίβεια, στα μέσα του Δεκεμβρίου. Επομένως, η ευθύνη είναι τεράστια.
 
Η οποιαδήποτε σκλήρυνση της τάσης του “δεν είμαι έτοιμος να υπογράψω”, σημαίνει αυτόματη πτώχευση, όχι καταβολή μισθών και συντάξεων, όχι πληρωμή των υποχρεώσεών μας που ξεκινούν στις 16 Δεκεμβρίου  με την πληρωμή ομολόγου 2 δισ. Δηλαδή, με άλλα λόγια, διάλυση της χώρας.
 
 
 
 
Διαβλέπετε ότι το εγχείρημα με Πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο θα προσφέρει οφέλη στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα; Θα στηρίξετε την κυβέρνηση στις δύσκολες αποφάσεις, όπως είναι οι αποκρατικοποιήσεις, ο περιορισμός του δημοσίου και το νέο φορολογικό;
 
Πρέπει να στηριχθεί ο κ. Παπαδήμος. Το έχω πει κατ’ επανάληψη και λέω τρία χρόνια τώρα ότι: “Στα  οικονομικά και στις σχέσεις μας με την Ευρώπη είναι ο καλύτερος”. Ετέθη βέβαια θέμα και το καλοκαίρι για να γίνει μια πολιτική κυβέρνηση. Τότε μάλιστα, είχα προτάξει τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ. Στεφανόπουλο για πολιτική κυβέρνηση, προκειμένου να στοιχηθούν όλοι από κάτω.Σήμερα όμως, έχουμε τον πλέον ενδεδειγμένο Πρωθυπουργό, για να προσπαθήσει να μας βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο.
 
Πρέπει η κυβέρνηση Παπαδήμου να έχει την ορισθείσα ημερομηνία λήξεως, ή θα αξιολογηθεί από τα αποτελέσματα της πολιτικής της για παράταση;

Εάν έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των θεμάτων που έχει αναλάβει, τότε, θα μπορούσαμε να πάμε σε εκλογές. Πολύ φοβούμαι όμως, ότι ήδη ξεκινήσαμε με καθυστέρηση. Οπότε, πολλά πράγματα θα πάνε τον Ιανουάριο.Δεν νομίζω ότι είναι κομψό, ότι είναι υπέρ της χώρας, να έχουμε προεκλογική περίοδο και να απορυθμίσουμε τη δρομολόγηση εξαιρετικά σοβαρών θεμάτων.
 
 
Η συμμετοχή στελεχών του ΛΑΟΣ στη κυβέρνηση Παπαδήμου, πιστεύετε ότι θα ενισχύσει τα κέρδη του κόμματος τις επόμενες εκλογές; Ή θα υποστείτε τις απώλειες που χρεώνονται όσοι υποστηρίζουν την  ύπαρξη του Μνημονίου;
 
Όποιος σκέφτεται έτσι, δεν είναι χρήσιμος στην πατρίδα. Αν, σκεπτόμενος πως θα “χαϊδέψω” κάποιους οι οποίοι βλέπουν τα πράγματα ρηχά και όχι σε βάθος, θα πάρω τη λάθος απόφαση.

Ο ηγέτης παίρνει αποφάσεις. Από εκεί και πέρα, ο κόσμος οφείλει  να διυλίσει αυτή την απόφαση και να αντιληφθεί εάν είναι σωστή ή όχι.Όχι με ρηχές ερμηνείες που επιχειρούν κάποιοι δημοσιογράφοι.
 
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σαφές προβάδισμα στον κ. Σαμαρά. Θεωρείτε πιθανό ότι μπορεί να υπάρξει στην Ελλάδα εκλογικό αποτέλεσμα, όπως αυτό στην Ισπανία;
 
Όχι. Γιατί στην Ισπανία είναι εντελώς διαφορετική η δομή της δικής τους δημοκρατίας και ο περιορισμός των κομμάτων.Πιστεύω ότι, ακόμη και σήμερα η ΝΔ είναι πρώτη, αλλά υπάρχει κίνδυνος, σαφέστατα, αν ενωθεί η Αριστερά, να δημιουργήσει αποπνικτικές καταστάσεις για την λειτουργία της Δημοκρατίας και το μέλλον της χώρας.
 
 
 
Πως διαβλέπετε το πολιτικό μέλλον του κ. Παπανδρέου;
 
Όπως το βλέπει και ο ίδιος. Αβέβαιο. Ο κ. Παπανδρέου μπαίνει σε μια «εφεδρεία». Έτσι λοιπόν τώρα, έχουμε δύο “Κινκινάτους”. Τον κ. Καραμανλή και τον κ. Παπανδρέου. Είναι θέμα χρόνου να δούμε αν θα είμαστε ικανοί να προσπεράσουμε την δική τους περίοδο διακυβέρνησης της χώρας, ή θα πάμε τόσο χάλια που θα αναγκαστούμε να ξανακαταφύγουμε σε αυτούς που ήδη απέτυχαν την πρώτη φορά.
 
 





''Δε ξέρω αν θα βγει το ''Just the 2 of us''
''Δε ξέρω αν θα βγει το ''Just the 2 of us''
Καλεσμένος στην Ελένη Μενεγάκη ήταν ο Γ. Καπουτζίδης και μίλησε μεταξύ άλλων και για το "Just the 2 of us".
Η ''βαριά βιομηχανία'' της Ελλάδας
Η ''βαριά βιομηχανία'' της Ελλάδας
Ο ελληνικός τουρισμός καταγράφει διψήφια ποσοστά αύξησης τόσο σε διεθνείς αφίξεις, όσο και σε έσοδα
Μην σπάσετε τις...αλυσίδες!
Μην σπάσετε τις...αλυσίδες!
Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε αρκετές περιοχές λόγω της χιονόπτωσης, ενώ σε πέντε τοπικές κοινότητες του Δήμου Αργιθέας έχει διακοπεί το ρεύμα
Τελευταία Σχόλια