Πως θα δείχνει το διαμέρισμά σου μεγαλύτερο

greek 12/1/2012
Επίπλωσέ το σωστά
Αγόρασε έπιπλα που να ταιριάζουν ακριβώς στις διαστάσεις του σπιτιού σου ή δώσε για αυτά ειδική παραγγελία. Χρησιμοποίησε πολυ-λειτουργικά έπιπλα, όπως ένας καναπές-κρεβάτι, ένα μπαούλο που μπορεί να χρησιμεύσει και ως τραπεζάκι σαλονιού, ένας μπουφές με συρτάρια ή ένα κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο από κάτω. Χρησιμοποίησε ένα τραπέζι φαγητού με προέκταση που μπορείς να την προσθέτεις όταν αυτό είναι απαραίτητο.

Φώτισέ το
Εάν έχεις πρόσβαση σε φυσικό φως, αξιοποίησέ το. Χρησιμοποίησε roman στόρια στα παράθυρα ή στις μπαλκονόπορτες που θα μπορείς να τα σηκώνεις μέχρι επάνω. Εάν η θέα δεν είναι ωραία, κρέμασε φυτά ή λουλούδια σε γλάστρες κοντά στα παράθυρα. Τα πορτατίφ θα προσθέσουν στο χώρο σου ζεστασιά και χρώμα και θα τραβούν το μάτι. Μια ψευδοροφή με ενσωματισμένο φωτισμό θα κατακλύσει ένα μικρό χώρο με φως, χωρίς να νιώθεις πως σε «πλακώνει».
 
Βρες το σωστό χρωματικό κώδικα
Σε ένα μικρό χώρο, το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να ξεχάσεις το χρώμα στις μεγάλες επιφάνειες. Προτίμησε το λευκό, το κρεμ ή το μπεζ. Μη χρησιμοποιείς τελειώματα από σκούρο ξύλο στους τοίχους, στο ταβάνι, στα έπιπλα, στις πόρτες, στα καφασωτά, τα πατώματα. Αγόρασε έπιπλα σε ανοιχτόχρωμο ξύλο.
 
Τοποθέτησε καθρέφτες
Δημιουργούν την ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου χώρου. Σιγουρέψου πως οτιδήποτε αντανακλάται στον καθρέφτη είναι ευχάριστο στο μάτι. Χρησιμοποίησέ τους στην γκαρνταρόμπα σου, στους τοίχους και τους διαδρόμους. Μη διστάσεις να καλύψεις ολόκληρους τοίχους με καθρέφτες, ειδικά στην είσοδο ή στο καθιστικό. Με τη σωστή χρήση τους το διαμέρισμά σου μπορεί να «διπλασιαστεί».
 
Χρησιμοποίησε αποτελεσματικά το ύψος
Στα περισσότερα διαμερίσματα δεν αξιοποιείται με τον καλύτερο τρόπο το ύψος των τοίχων. Το ιδανικό είναι το διαμέρισμά σου να έχει πατάρι. Μην τοποθετείς ντουλάπια με ανοιχτά ράφια. Προτίμησε αυτά με πόρτες που κλείνουν ή με τζαμαρίες. Διατήρησε καθαρές, κοφτές τις γραμμές και τη διακόσμηση απλή. Ταξινόμησε τα βιβλία, την αλληλογραφία και τα περιοδικά σε ένα μέρος.
 
Πρόσθεσε χρώμα με αξεσουάρ
Χρησιμοποίησε μαξιλάρια, λάμπες, πίνακες, χαλάκια και διακοσμητικά είδη που όχι μόνο έχουν καλλιτεχνικό και δημιουργικό χαρακτήρα, αλλά και αποσπούν την προσοχή από το μέγεθος του χώρου σου. Ένας τοίχος βαμμένος με έντονο, ζωηρό χρώμα θα κάνει το χώρο να δείχνει μεγαλύτερος, αν γενικά επικρατεί μονοτονία. Ένα φωτεινό χαλί σε λογικό μέγεθος επίσης κάνει καλή δουλειά. Κρέμασε ένα μεγάλο πλαίσιο που παίρνει πολλές φωτογραφίες σε ένα μόνο τοίχο με ένα μικρό προβολέα να το φωτίζει, αντί να τις έχεις διασκορπισμένες σε κορνίζες εδώ κι εκεί...
 
Κουρτίνες και στόρια
Χρησιμοποίησε υφασμάτινα στόρια (ρόμαν) αντί για κουρτίνες. Επίλεξε φτηνά υφάσματα αν πρέπει να κάνεις οικονομία, προτίμησε όμως το κρεμ και το ζαχαρί, αλλά και ξύλινα πλαίσια έντονου χρώματος για να δημιουργήσεις αίσθηση ζεστασιάς. Στρώσε απέριττα σεντόνια σε λευκό ή σε παστέλ χρώματα αν έχεις ένα κάλυμμα σε έντονο χρώμα στο κρεβάτι σου. Για το παιδικό δωμάτιο, αγόρασε χαρτονένια κουτιά σε διάφορα χρώματα και στοίβαξέ τα το ένα πάνω από το άλλο, σχηματίζοντας γωνίες. Το αποτέλεσμα θα είναι ζωντανό και χαρούμενο, ενώ ταυτόχρονα θα έχεις εξασφαλίσει αποθηκευτικό χώρο.
 
Για το χώρο της τηλεόρασης
Εάν χαλαρώνεις όχι διαβάζοντας, αλλά παρακολουθώντας τις αγαπημένες σου ταινίες ή εκπομπές, στο καθιστικό σου μοιραία θα δεσπόζει η τηλεόραση. Είτε συμβαίνει αυτό είτε έχεις ειδικό δωμάτιο για το entertainment center σου, βρες ένα ντουλάπι που να χωράει τα πάντα: τηλεόραση, βίντεο, DVD player, κασέτες και DVDs. Προτίμησε ένα μακρύ καναπέ που να μη σχηματίζει γωνία σε ένα φωτεινό χρώμα και φρόντισε αυτός να είναι ο μοναδικός στο δωμάτιο - καλό είναι να κυριαρχούν οι ουδέτεροι τόνοι. Να έχεις ένα coffee table ή κάποιο πτυσσόμενο τραπεζάκι για να ακουμπάς πράγματα, αλλά όχι άλλα έπιπλα.
 

Πηγή: shape

 




Tags:  

Μια ακόμα σύλληψη για χρέη στο δημόσιο
Μια ακόμα σύλληψη για χρέη στο δημόσιο
Για ατομικές οφειλές στο δημόσιο, συνελήφθη 63χρονος, στην Αργυρούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης, της Οικονομικής Αστυνομίας.
Μάφινς με σος καφέ
Μάφινς με σος καφέ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160ο. Βουτυρώνετε ελαφρά ένα αντικολλητικό ταψάκι με 12 θέσεις για μάφινς
 
Εκβιαστής-υπάλληλος της ΔΕΗ
Ένας 39χρονος υπάλληλος της ΔΕΗ, ζητούσε χρήματα από 41χρονη υπήκοο Λευκορωσίας, προκειμένου να μη βεβαιώσει παράβαση στο μετρητή του ρεύματος.
Τελευταία Σχόλια