Οι 27 "επιτέθηκαν" στην Τουρκία

greek 10/12/2011
 
Οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ κάλεσαν την Τουρκία να σεβαστεί πλήρως τον ρόλο της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και εξέφρασαν σοβαρή ανησυχία για τις τουρκικές απειλές και δηλώσεις περί του θέματος με αφορμή την κυπριακή προεδρία το δεύτερο εξάμηνο του 2012.
 
Τα τελικά συμπεράσματα κάνουν λόγο για «τουρκικές δηλώσεις και απειλές», ενώ το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρει επίσης ότι εγκρίνει τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της 5ης Δεκεμβρίου 2011, σχετικά με τη διεύρυνση και τη διαδικασία σταθεροποίησης και σύνδεσης, στα οποία υπάρχουν πολλές αναφορές στην Τουρκία.
 
«Υπενθυμίζοντας τα συμπεράσματα του Συμβουλίου της 5ης Δεκεμβρίου σχετικά με τη διεύρυνση, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εκφράζει τη σοβαρή του ανησυχία για τις τουρκικές δηλώσεις και απειλές», αναφέρει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το οποίο «ζητεί τον πλήρη σεβασμό του ρόλου της προεδρίας του Συμβουλίου, που αποτελεί θεμελιώδες θεσμικό χαρακτηριστικό γνώρισμα της ΕΕ, προβλεπόμενο από τη Συνθήκη».
 




Tags:   Τουρκία , Κύπρος  

 Στον αναπνευστήρα ο Ντενκτάς
Στον αναπνευστήρα ο Ντενκτάς
Κρίσιμη είναι η κατάσταση του Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε ο Ντερβίς Ερογλου φεύγοντας από το ''πανεπιστημιακό'' νοσοκομείο Εγγύς Ανατολή.
Συμφωνία για θέματα πολιτισμού μεταξύ Κύπρου και Κατάρ
Συμφωνία για θέματα πολιτισμού μεταξύ Κύπρου και Κατάρ
Συμφωνία για θέματα πολιτισμού, υπέγραψαν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους και ο Υπουργός Πολιτισμού, Τεχνών και Κληρονομιάς του Κατάρ.
 Τις εξελίξεις στο Κυπριακό σχολίασε ο Ταλάτ
Τις εξελίξεις στο Κυπριακό σχολίασε ο Ταλάτ
Ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, σε συνέντευξη του σε τ/κ τηλεοπτικό σταθμό, είπε δεν συμφωνεί με τη λύση «η κάθε πλευρά να ακολουθήσει το δρόμο της».
Τελευταία Σχόλια