Υπ. Οικονομικών: καμία συμφωνία για εφάπαξ ή 13ον

greek 15/12/2011
Η Κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε οποιαδήποτε συμφωνία, είτε φανερή είτε μυστική, με οποιονδήποτε για περικοπή του 13ου μισθού και φορολόγηση του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, ξεκαθάρισε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας, κάνοντας παράλληλα λόγο για «ύποπτους, πρόστυχους και ανέντιμους ψιθυριστές».

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, και ερωτηθείς αν η Κυβέρνηση έχει κάνει συμφωνία με την αντιπολίτευση για περικοπή του 13ου μισθού και φορολόγηση του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Καζαμίας είπε ότι «θεωρώ τόσο τους ψίθυρους όσο και τους ψιθυριστές, ύποπτους και ανέντιμους». 

«Δεν ξέρω σε τι αποσκοπεί αυτή η κουβέντα, την έχω ακούσει και εγώ. Όμως, θεωρώ αυτή την πράξη ως έγκλημα εκ προθέσεων κατά του δημόσιου συμφέροντος», σημείωσε. 
Χαρακτήρισε, παράλληλα, ως «ύποπτους, πρόστυχους και ανέντιμους» τόσο τους ψίθυρους, αλλά πολύ περισσότερο, όπως είπε, τους ψιθυριστές.

Διευκρίνισε ότι αυτοί οι ψίθυροι «καμία απολύτως σχέση έχουν με τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των εργαζομένων». 

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, ο κ. Καζαμίας είπε ότι τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και ως Κυβέρνηση θεωρούν ιερό δικαίωμα των εργαζομένων να προβαίνουν σε κινητοποιήσεις «εφόσον αιτιολογούνται επαρκώς», όπως είπε. 

Ερωτηθείς αν γνωρίζει τους λόγους που η ΠΑΣΥΔΥ προχώρησε σήμερα στη λήψη απεργιακών μέτρων, ο κ. Καζαμίας απάντησε αρνητικά, παραπέμποντας στην ανακοίνωση που έχει εκδώσει η ΠΑΣΥΔΥ.

Ο Υπουργός συνέχισε λέγοντας ότι διάφοροι ψιθυριστές προσπαθούν να ενσπείρουν το φόβο ανάμεσα στους δημοσίους υπαλλήλους, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτοί οι ψίθυροι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. 

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι η Κυβέρνηση δεν έχει προβεί «σε καμιά απολύτως φανερή ή μυστική συμφωνία με οποιονδήποτε», προσθέτοντας ότι «εάν βουλευτές ή κόμματα ή οποιοιδήποτε άλλοι έχουν τις δικές τους σκέψεις», αυτό καμιά σχέση έχει είτε με τον Υπουργό Οικονομικών είτε με το σχεδιασμό της Κυβέρνησης. 

«Αυτό το ξεκαθαρίζω και είμαι πολύ έντονος. Θεωρώ έγκλημα εκ προθέσεως κατά του δημοσίου συμφέροντος όλους αυτούς τους ύποπτους ψιθυριστές», όπως είπε. 

Σε ερώτηση αν η Κυβέρνηση μετά την απόφαση της ΠΑΣΥΔΥ σκοπεύει να αναθεωρήσει τη στάση της σε ό,τι αφορά στο πάγωμα του κρατικού μισθολογίου και στα άλλα μέτρα που λήφθηκαν στη σύσκεψη του Προεδρικού, ο κ. Καζαμίας απάντησε αρνητικά. 
«Η ΠΑΣΥΔΥ και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αντέδρασαν, το σεβασμό μου και την τοποθέτηση μου κατέγραψαν τα ΜΜΕ χθες στη Βουλή, δεν αλλάζει τίποτα. Αλλά τα στοιχεία που σχολιάζω σήμερα είναι εντελώς καινούρια», κατέληξε.





Tags:  

Την Τρίτη η κηδεία του Ντενκτάς
Την Τρίτη η κηδεία του Ντενκτάς
Η κηδεία του πρώην ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος απεβίωσε χθες σε ηλικία 88 χρόνων, αναμένεται να γίνει την Τρίτη.
"Κρίσιμη φάση" για το Κυπριακό η επικείμενη τριμερής συνάντηση
"Κρίσιμη φάση" για το Κυπριακό η επικείμενη τριμερής συνάντηση
Δεν μπορεί να υπάρξει στο Κυπριακό λύση πέραν της ομοσπονδίας, δηλώνει ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ
Συνεχίστηκε η δίκη της υπόθεσης δολοφονίας του Α. Χατζηκωστή
Συνεχίστηκε η δίκη της υπόθεσης δολοφονίας του Α. Χατζηκωστή
Ο δικηγόρος του 2ου κατηγορούμενου Τάσου Κρασοπούλη και της 3ης κατηγορούμενης Ελενας Σκορδέλη, ότι η Αστυνομία σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν έκανε σωστά τη δουλειά της.
Τελευταία Σχόλια