"Θα βοηθήσει η πετρελαιοκίνηση"

greek 17/11/2011
 
Την χρησιμότητα της άρσης απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
 
"Όπως είναι γνωστό, η Ελληνική Βουλή ψήφισε, πριν από λίγες μέρες, την άρση της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης. Η τεχνολογία έχει αλλάξει, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη δεν μπορούσαν να είναι οι μόνες δύο ευρωπαϊκές πόλεις, στις οποίες απαγορεύεται η πετρελαιοκίνηση.
 
Ο κ. Παπακωνσταντίνου μίλησε παράλληλα και για τον "Πράσινο Δακτύλιο" που έρχεται: "Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, μαζί με το συναρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων θα εκδώσουν, τις επόμενες μέρες, Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον «Πράσινο Δακτύλιο», με περιορισμό στην κυκλοφορία παλαιών οχημάτων και κυρίως φορτηγών στην Αθήνα, έτσι ώστε να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι μαζί με τους ελέγχους για την νοθεία των καυσίμων θα έχουμε μείωση της ρύπανσης και βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας για τους πολίτες.
Είμαστε σίγουροι ότι η κίνηση αυτή, της άρσης της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης, μαζί με τα συνοδευτικά μέτρα θα βελτιώσουν το περιβάλλον, θα διευκολύνουν τους πολίτες και την επιχειρηματικότητα."





"Η δήλωσή μου έγινε σίριαλ"
"Η δήλωσή μου έγινε σίριαλ"
«Επιστρέφω τα περί  “ανειλικρίνειας” σε αυτούς που τα εκτόξευσαν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην Υπουργός, απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Έσχες.
 
Ήρθε χιονιάς
Ήρθε χιονιάς
Με αλυσίδες θα πρέπει να κινούνται οι οδηγοί στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.
Πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι στο Άργος Ορεστικό
Πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι στο Άργος Ορεστικό
Πρόκειται για ένα έθιμο που αντλεί τις ρίζες του από την εποχή της τουρκοκρατίας και μαζί με τα Ραγκουτσάρια της Καστοριάς είναι οι μοναδικές καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα που δεν γίνονται τις απόκριες.
Τελευταία Σχόλια