Συνεργασία Αθήνας-Βερολίνου

greek 18/11/2011
Η στενή συνεργασία Αθήνας-Βερολίνου για την αντιμετώπιση της παρούσας δημοσιονομικής κρίσης αλλά και η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Σταύρου Δήμα με τον Γερμανό πρέσβη Ρολάντ Βέγκενερ.
    Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Βέγκενερ ανέφερε ότι συμφώνησαν με τον κ. Δήμα για την αναγκαιότητα της εφαρμογής των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, αλλά και για τη καλή συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στο Βερολίνο στις 29 Νοεμβρίου για το Συνέδριο Berlin Foreign Policy Forum του ιδρύματος Koerber -Stiftung.

    Στο εν λόγω συνέδριο, το οποίο θα έχει θέμα «Δύναμη και ευθύνη. Ο ρόλος της Γερμανίας και της Ευρώπης στη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων», θα συμμετάσχουν, επίσης, και οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντερ Βεστερβέλε και της Πολωνίας Ρ. Σικόρσκι, ενώ ο κ. Δήμας έχει προσκληθεί να είναι βασικός ομιλητής στο πάνελ με θέμα «Ευρωπαϊκές προοπτικές στην εξωτερική πολιτική της Γερμανίας».

    Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο ο κ. Δήμας θα έχει επαφές και με τον κ. Βεστερβέλε. Άλλωστε, όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, στις προτεραιότητες του νέου υπουργού Εξωτερικών, υπήρξε εξ αρχής η επίσκεψή του στη Γερμανία, κάτι που εκφράστηκε και κατά την πρόσφατη τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Γερμανό ομόλογό του κ. Βεστερβέλε.

    Εξάλλου, από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των νέων του καθηκόντων, ο κ. Δήμας είχε τονίσει ότι είναι αναγκαία η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας στο εξωτερικό. 

 





Με σοβαρότητα για να περάσει
Με σοβαρότητα για να περάσει
Να αγωνιστεί σοβαρά ώστε να κερδίσει και να πάρει την πρόκριση για τον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος θέλει ο Ολυμπιακός που κοντράρεται με τον Πιερικό στην Κατερίνη το απόγευμα (17:00, ΟTE Sport1). 
Αγκάλιασαν τον δολοφόνο του πατέρα τους!
Αγκάλιασαν τον δολοφόνο του πατέρα τους!
Μεγαλείο ψυχής επέδειξε η οικογένεια του κυνηγού που βρήκε τραγικό θάνατο, όταν ο φίλος του τον πέρασε για αγριογούρουνο και τον πυροβόλησε.Τα παιδιά του εκλιπόντος τού είπαν ότι τον συγχωρούν.
Η Τζούλια στην αγκαλιά του "δράκου"
Η Τζούλια στην αγκαλιά του "δράκου"
Η αποφυλάκιση του Κυριάκου Παπαχρόνη, μετά την έκτιση της ποινής του για εγκλήματα που για χρόνια ολόκληρα έκλεισαν έντρομες εκατοντάδες γυναίκες στα σπίτια τους, είναι γεγονός. 
Τελευταία Σχόλια