Αποζημιώσεις-μαμούθ σε 13 Ελληνοκύπριους

greek 10/1/2012
Μετά την κύρια απόφαση που εξέδωσε στις 2 Νοεμβρίου 2010, για την υπόθεση Λόρδου και άλλων κατά Τουρκίας και με την οποία καταδικάσθηκε η Τουρκία, για παραβίαση του δικαιώματος στην περιουσία, καθώς και για παραβίαση του δικαιώματος σεβασμού στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με σημερινή του απόφαση, επιδίκασε αποζημιώσεις- μαμούθ, στους 13 Ελληνοκυπρίους που στερήθηκαν τις περιουσίες τους στα κατεχόμενα, μετά την τουρκική εισβολή το 1974.
   
Οι αποζημιώσεις που, σύμφωνα με την απόφαση του ΕΔΑΔ, οφείλει να καταβάλει η Τουρκία στους 13 Ελληνοκυπρίους, κυμαίνονται από 100.000 μέχρι και 8.000.000 ευρώ για τον καθένα, για ηθική και υλική βλάβη, ενώ με την ίδια απόφαση υποχρεώνεται η Τουρκία να πληρώσει και 15.000 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα.
 




Tags:  

 "Σχέδιο Β" της Τουρκίας στο Κυπριακό
"Σχέδιο Β" της Τουρκίας στο Κυπριακό
Σύμφωνα με το Abhaber και το NTV, εάν δεν επιτευχθεί πρόοδος στο Κυπριακό κατά την επικείμενη συνάντηση τότε η Άγκυρα θα τροποποιήσει τις βασικές της παραμέτρους. 
Το κόκκινο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού
 Το είδος των πρωτεϊνών που καταναλώνει κανείς, παίζει ρόλο όσον αφορά το πόσο κινδυνεύει από εγκεφαλικό.
Στο 4,1% ο εναρμονισμένος πληθωρισμός το Δεκέμβριο
Περαιτέρω άνοδο, αν και μικρή, σημείωσε ο ρυθμός πληθωρισμού το Δεκέμβριο του 2011 φθάνοντας το 4,1% σε σύγκριση με 4% το Νοέμβριο του ίδιου έτους.
Τελευταία Σχόλια