"Σχέδιο Β" της Τουρκίας στο Κυπριακό

greek 11/1/2012
Με τίτλο «Δύο χωριστά κράτη» η εφημερίδα Γκιουνές γράφει ότι ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Abhaber.com και το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι NTV, επικαλούμενα διπλωματικές πηγές σε σχέση με την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, προέβαλαν τον ισχυρισμό ότι σε περίπτωση που καταρρεύσουν οι συνομιλίες για την εξεύρεση λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, η Τουρκία είναι έτοιμη να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο Β, κάτι που τόνισε και ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, αρμόδιος για κυπριακές υποθέσεις, Μπεσίρ Αταλάι. 

Σύμφωνα με το Abhaber και το NTV, εάν δεν επιτευχθεί πρόοδος στο Κυπριακό κατά την επικείμενη συνάντηση στο Greentree και δεν εξευρεθεί λύση μέχρι τον προσεχή Ιούλιο που η Κύπρος αναλαμβάνει την Προεδρία της ΕΕ, τότε η Άγκυρα θα τροποποιήσει τις βασικές της παραμέτρους. 

Στο μεταξύ ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της συνόδου των Πρέσβεων στην Αγκυρα, ότι σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις καταρρεύσουν λόγω της στάσης των Ε/κ, η Τουρκία θα εγκαταλείψει το μοντέλο λύσης στη βάση της «Δικοινοτικότητας - Διζωνικότητας» και στη θέση του θα υιοθετηθεί ένα μοντέλο λύσης βασιζόμενο σε δύο ανεξάρτητα κράτη.





Tags:  

"Δεν απομένει πολύς χρόνος"
"Δεν απομένει πολύς χρόνος"
Επίλυση του Κυπριακού προβλήματος πριν από την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιδιώκει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών!
Αποφασίστηκαν οι διώξεις για το "Μαρί"
Η ώρα της "κρίσης" πλησιάζει!
Τις τελικές αποφάσεις για το ποιοι θα διωχθούν ποινικά για τη φονική έκρηξη στο Μαρί, έλαβε ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης!
Η Ισλανδία παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις στην Κύπρο
Η Ισλανδία παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις στην Κύπρο
Η Ισλανδία παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις στην Κύπρο και εκφράζει την ελπίδα ότι η διαδικασία θα έχει θετικό αποτέλεσμα
Τελευταία Σχόλια