Ο Μ. Κοττάκης γράφει για τον Κων/νο Καραμανλή

greek 29/12/2011
 "Καραμανλής off the record", επιγράφεται το βιβλίο του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη. Είναι 477 σελίδες για την κυβερνητική πορεία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργού, όπως την είδε ο γνωστός πολιτικός συντάκτης .
 
Το βιβλίο ξεκινάει το 1997 με το "προσκύνημα" του νέου αρχηγού, μόλις σαράντα ενός ετών, στην Πολιτεία, για να πάρει τις ευλογίες του θείου του Κωνσταντίνου Καραμανλή και κλείνει με την εκλογική ήττα τον Οκτώβριο του 2009, για να ακολουθήσει ένα επίμετρο γύρω από τα αίτια της "συντριβής", με την άποψη του συγγραφέα ότι η πολιτική του Κώστα Καραμανλή συνιστά "μία παρακαταθήκη για τον ελληνισμό".
 
Ο συγγραφέας θεωρεί πως "το όνειρο Καραμανλή" για μια Ελλάδα φρουρό των ευρωπαϊκών συνόρων στη Μεσόγειο, με θωρακισμένη την άμυνα του Αιγαίου και των βορείων συνόρων μας, με ηγετικό ρόλο στην ενέργεια (με τη διπλωματία των αγωγών), στις επικοινωνίες (με τους δρόμους του εμπορίου και τους μεγάλους οδικούς άξονες ), στην εκπαίδευση (με την πρωτοβουλία του για ιδιωτικά πανεπιστήμια) και στον πολιτισμό (με τη Νέα Εθνική Βιβλιοθήκη, τη νέα Λυρική Σκηνή και την ανανέωση του Φεστιβάλ Αθηνών), μπορεί να έμεινε στη μέση, όμως αποτελεί "μια μεγάλη εκκρεμότητα προς υλοποίηση".
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 




Tags:  

Τραυματισμός στο λιμάνι της Νάξου
Τραυματισμός στο λιμάνι της Νάξου
Ένας 30χρονος 'Ελληνας ναυτικός, τραυματίστηκε στο δεξί χέρι κατά τη διαδικασία πρόσδεσης του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου "BLUE STAR ΔΗΛΟΣ", στο λιμάνι της Νάξου.
Συνάντηση Ραγκούση με δημοσιογράφους
Συνάντηση Ραγκούση με δημοσιογράφους
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, θα έχει κατόπιν δικής του πρόσκλησης συνάντηση σήμερα το πρωί στις 9.30 με τους πολιτικούς συντάκτες.
Πυροβόλησε αστυνομικούς με καλάσνικοφ
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη ενός άνδρα που πρωταγωνίστησε σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς μετά από ληστεία στα Μέγαρα.
 
Τελευταία Σχόλια