Απειλούν με διακοπή της παραγωγής πετρελαίου

greek 12/1/2012
Τα συνδικάτα του πετρελαϊκού τομέα της Νιγηρίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα σταματήσουν την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στη χώρα από την Κυριακή, σε υποστήριξη της γενικής απεργίας που πραγματοποιείται σε πανεθνικό επίπεδο από τη Δευτέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση των τιμών των καυσίμων.
 
"Από την Κυριακή θα σταματήσουμε την παραγωγή", δήλωσε ο Μπαμπατούντε Ογκούν, πρόεδρος του PENGASSAN, που είναι ένα από τα κύρια συνδικάτα του πετρελαϊκού τομέα της Νιγηρίας.
 

"Με αυτήν την ανακοίνωση ενημερώνουμε την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Νιγηρίας  ότι το PENGASSAN θα αναγκαστεί να προχωρήσει και να εφαρμόσει την πικρή επιλογή να δώσει εντολή για τη συστηματική διακοπή της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου με ισχύ από 00:00 την Κυριακή 15 Ιανουαρίου", αναφέρει επίσης σε ανακοίνωσή του το PENGASSAN.

 
Η Νιγηρία είναι η πρώτη χώρα σε παραγωγή αργού πετρελαίου στην Αφρική.
 
Το συνδικάτο αξιώνει τη μείωση της τιμής της βενζίνης στα 65 νάιρα (0,30 ευρώ) το λίτρο, δηλαδή στην τιμή που είχε πριν από τη διακοπή των κυβερνητικών επιχορηγήσεων την 1η Ιανουαρίου.
 
Έκτοτε οι τιμές της βενζίνης έχουν διπλασιαστεί, προκαλώντας μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια και τη γενική απεργία που παραλύει τη χώρα από τη Δευτέρα. Στα επεισόδια που έχουν σημειωθεί στην διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων έχουν αναφερθεί "πολλοί θάνατοι", τονίζει το Γαλλικό Πρακτορείο.
 
Αξιωματούχος άλλου συνδικάτου, του Trade Union Congress, δήλωσε εξάλλου λίγο αργότερα ότι τα συνδικάτα του πετρελαϊκού τομέα της Νιγηρίας θα έχουν συνάντηση σήμερα με τον πρόεδρο Γκούντλακ Τζόναθαν.
 
"Θα συναντήσουμε τον πρόεδρο στις 17:00 τοπική ώρα", δήλωσε ο Πέτερ Έσελ, πρόεδρος του Trade Union Congress.
 

Το συνδικάτο αυτό είναι το άλλο μεγάλο συνδικάτο που πλαισιώνει τη γενική απεργία και απειλεί με διακοπή της παραγωγής του πετρελαίου από την Κυριακή, αν η κυβέρνηση δεν αναθεωρήσει όσον αφορά τον τερματισμό των επιχορηγήσεων.

 




Tags:  

Κάνουν παζάρια οι Ιταλοί γερουσιαστές!
Τι να κάνουν οι Ιταλοί Γερουσιαστές που είδαν τα οικονομικά τους να μειώνονται.Έκλεισαν συμφωνία με εστιατόριο για να έχουν φτηνότερο μενού!Για ...δίαιτα ούτε λόγος!
Στα "όπλα" η ΓΣΕΕ
Στα "όπλα" η ΓΣΕΕ
Κινητοποιήσεις για τον 13ο και 14ο μισθό, προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.
Στον εισαγγελέα ο Άκης Τσοχατζόπουλος
Στον εισαγγελέα ο Άκης Τσοχατζόπουλος
Στον εισαγγελέα Εφετών Γαληνό Μπρη, εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει για ψευδή δήλωση «πόθεν έσχες».
Τελευταία Σχόλια