Αύξηση στο γενικό δείκτη τιμών εισαγωγών

greek 12/1/2012

Μεγάλη αύξηση 8,5% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία τον Νοέμβριο 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2010, έναντι αύξησης 4,6% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του 2010 προς το 2009.
   
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), η εξέλιξη αυτή στην πορεία του λεγόμενου "εισαγόμενου πληθωρισμού", οφείλεται κυρίως στην ανατίμηση των καυσίμων διεθνώς και, ειδικότερα, στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

   
α. Στην αύξηση του δείκτη τιμών εισαγωγών από χώρες ευρωζώνης κατά 1%, και

   
β. Στην αύξηση του δείκτη τιμών εισαγωγών από χώρες εκτός ευρωζώνης κατά 15,5%.

   
Εξάλλου, ο γενικός δείκτης τον Νοέμβριο 2011, σε σύγκριση με τον δείκτη του Οκτωβρίου 2011, σημείωσε αύξηση 1%, έναντι αύξησης 1,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2010.

 




Tags:  

Ασπίδα προστασίας από το ΠΑΜΕ
Ασπίδα προστασίας από το ΠΑΜΕ
Μέλη του ΠΑΜΕ απέτρεψαν τη διακοπή ηλεκτροδότησης σε δέκα σπίτια στην Καλαμάτα, που δεν είχαν πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων.
Καμπανάκι κινδύνου από την BlackRock
Καμπανάκι κινδύνου από την BlackRock
Τα αποτελέσματα της μελέτης για την επίπτωση της ύφεσης στην ποιότητα χαρτοφυλακίων των εμπορικών τραπεζών, παρέδωσε η BlackRock στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Έρχονται νέα μέτρα ;
Έρχονται νέα μέτρα ;
Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε νέες φορολογικές ρυθμίσεις που θα επιβάλουν νέα και πιο σκληρά μέτρα, όπως συμπεραίνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.
Τελευταία Σχόλια