Tι απαντά ο Τ. Γιαννίτσης για τη χρηματοδότηση των κομμάτων

greek 12/1/2012
 «Τα ακριβή στοιχεία κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών στις 19 Δεκεμβρίου, στη Βουλή των Ελλήνων, για τη χρηματοδότηση των κομμάτων για το 2011, όπως αυτά είχαν προϋπολογιστεί βάσει των κρατικών εσόδων, κατ' εφαρμογή της νομοθεσίας» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Τάσος Γιαννίτσης, με αφορμή τη δήλωση του Γενικού Διευθυντή της ΝΔ Αθανάσιου Σκορδά περί του αντιθέτου.
 
Ο κ. Σκορδάς είχε δηλώσει ότι «είναι τουλάχιστον ανεύθυνο να δίνονται από υπεύθυνες αρχές λανθασμένα στοιχεία σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση των κομμάτων» προσθέτοντας ότι «η αλήθεια είναι ότι για το 2011 η ΝΔ εισέπραξε περίπου 2,5 εκατ. ευρώ λιγότερα απ' ό,τι το 2010».
 

Ο υπουργός Εσωτερικών τονίζει ότι «η αναφορά, σε δήλωση του Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάση Σκορδά, στην εκταμίευση προς αυτή 12.749.671 ευρώ αφορά στις τρεις πρώτες δόσεις της χρηματοδότησης για το 2011 και δεν αναιρεί την ακρίβεια της συνολικής χρηματοδότησης, δεδομένου ότι τα κόμματα, όπως γνωρίζουν, έχουν λαμβάνειν και την τελευταία δόση του 2011».

 
Σημειώνει δε ότι «η εκχώρηση των δόσεων της χρηματοδότησης των κομμάτων στις τράπεζες, λόγω δανείων τους, δεν αφορά το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο δεν έχει καμιά ανάμειξη στο θέμα αυτό».
 
Τέλος, ο κ. Γιαννίτσης ενημερώθηκε σήμερα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι για το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση στις 24 Ιανουαρίου.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, με επιστολή του στις 21 Δεκεμβρίου 2011 προς την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ζήτησε τη σύγκλησή της προκειμένου «τα κόμματα να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τροποποιήσεις ή συμπληρώσεις του υφιστάμενου καθεστώτος, ώστε στη συνέχεια να γίνει επεξεργασία των προτάσεων της κυβέρνησης για το θέμα».
 




Tags:  

Την επόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο για τα ταξί
Την επόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο για τα ταξί
Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία του σχεδίου νόμου για την απελευθέρωση των ταξί, ανέφερε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Μ. Βορίδης.
Κλειστή η οδός Αριστοτέλους
Κλειστή η οδός Αριστοτέλους
Κλειστή παραμένει από νωρίς το μεσημέρι η οδός Αριστοτέλους, στο ύψος του υπουργείου Υγείας, από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ.
«Θα γεφυρωθεί η διαφορά για το PSI»
«Θα γεφυρωθεί η διαφορά για το PSI»
Αισιοδοξία ότι θα «γεφυρωθεί η διαφορά» στην υπόθεση του PSI εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών Ε.Βενιζέλος,o οποίος παραχώρησε συνέντευξη στους Financial Times.
Τελευταία Σχόλια