«Έτος ΕΣΠΑ»

greek 10/1/2012
Οι στόχοι που είχε θέσει η τρόικα σχετικά με την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ για το 2011 έχουν επιτευχθεί πλήρως, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος ενημέρωσε για το ζήτημα το μεσημέρι τον Πρωθυπουργό.
 
Μόνο τον Δεκέμβριο, ανέφερε ο κ. Χρυσοχοϊδης, οι ροές του ΕΣΠΑ, μαζί με τις χρηματοδοτήσεις του αναπτυξιακού νόμου, ήταν πάνω από 2 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά το 2011 από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ απορροφήθηκαν 3,8 δισ. και άρχισε η εξόφληση υποχρεώσεων προς προμηθευτές και εργολάβους δήμων και περιφερειών, έχοντας καταβληθεί ήδη 200 εκατομμύρια ευρώ.
 
Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ακόμη ότι η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ «τρέχει» με έντονους ρυθμούς και σημείωσε ότι το 2012 θα είναι «έτος ΕΣΠΑ».
 
Εξάλλου, αρμόδιες κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2011 θα διαμορφωθεί στο 9,6% έναντι στόχου 8,9% που έχει τεθεί στο αναθεωρημένο μνημόνιο.
 




Tags:  

Τι λένε οι Βέλγοι για το χρέος μας
Τι λένε οι Βέλγοι για το χρέος μας
«Μάχη ενάντια στο χρόνο δίνει η Ελλάδα προκειμένου να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι διαβουλεύσεις με τους ιδιώτες πιστωτές για την συμμετοχή τους στην αναδιάρθρωση του χρέους», επισημαίνει η εφημερίδα De Morgen.
Στα 21,638 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του 2011
Στα 21,638 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του 2011
Χαμηλότερο έναντι του αναθεωρημένου στόχου, αλλά υψηλότερο έναντι του αντίστοιχου μεγέθους του 2010, εμφανίζεται το έλλειμμα του κρατικού πρϋπολογισμού .
Κοτόπουλο τηγανιτό με κάσιους
Κοτόπουλο τηγανιτό με κάσιους
Βράζετε το ρύζι.
 
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα λαχανικά. Kαθαρίζετε και κόβετε σε τετραγωνάκια τα μανιτάρια.
 
Τελευταία Σχόλια