"Τεράστιο πολιτικό ζήτημα"

greek 28/12/2011

"Τεράστιο πολιτικό και ηθικό ζήτημα" εγείρουν οι παραιτήσεις των οικονομικών εισαγγελέων κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της ΝΔ, βουλευτής Ηλείας, Κώστας Τζαβάρας και ο αναπληρωτής υπεύθυνος, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, σημειώνοντας ότι συγκεκριμένο ζήτημα "προσλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις από την επίθεση που εξαπολύουν εναντίον τους οι υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης".
   
Οι βουλευτές της ΝΔ αναφέρουν ότι από το κείμενο της παραίτησης των δυο εισαγγελέων «προκύπτει σαφώς ότι αναγκάζονται να παραιτηθούν γιατί κάποιοι, προφανώς υψηλά ιστάμενοι, ενοχλούντο από την αμεροληψία και την αντικειμενικότητα με την οποία ασκούσαν τα καθήκοντά τους» αλλά και ότι: «προκύπτει ακόμη ότι “κάποιοι” προσπάθησαν είτε να τους υπαγορεύσουν είτε να τους απαγορεύσουν υπηρεσιακές ενέργειες κατά τη δίωξη συγκεκριμένων περιπτώσεων».

   
Τέλος, οι κ.κ. Τζαβάρας και Καραγκούνης ζητούν τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας με παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθώς «στοιχειώδεις λόγοι δικαιοσύνης και διαφάνειας» το επιβάλλουν, προκειμένου να εξακριβωθούν:

   
«1. Ποιοί έχουν παρέμβει στο έργο των εν λόγω οικονομικών Εισαγγελέων είτε υπαγορεύοντας είτε απαγορεύοντας ενέργειες είτε καθ΄ οιονδήποτε άλλο τρόπο δυσχεραίνοντας την απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων τους.

   
2. Σε ποιες υποθέσεις εκδηλώθηκαν αυτές οι παρεμβάσεις.

   
3. Ποιών τα συμφέροντα καλύπτουν οι παρεμβάσεις αυτές».
 





"Το ΠΑΣΟΚ απειλείται με κατάρρευση"
"Το ΠΑΣΟΚ απειλείται με κατάρρευση"
Η αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έπρεπε να έχει ήδη γίνει, υποστήριξε από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, η Σοφία Γιαννακά.
Και πάλι Παπαδήμος
Και πάλι Παπαδήμος
"Εσένα θέλουμε" είπε σαφώς πλην εμμέσως ο Υπουργός, Γιώργος Παπακωνσταντίνου προς τον Λουκά Παπαδήμο.Δήλωσε ότι θα τον ήθελε πρωθυπουργό και μετά τις εκλογές.
"Υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας"
Την εκτίμηση ότι ο κίνδυνος της χρεοκοπίας δεν έχει εκλείψει κάνει σε συνέντευξή της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντ. Μπακογιάννη .
Τελευταία Σχόλια