Έλλειμμα 7,5 δισ. ευρώ!

greek 23/12/2011
Το ποσό που λείπει από τα κρατικά ταμεία και πρέπει να εισπραχθεί μέσα στο Δεκέμβριο ή να βεβαιωθεί και να εισπραχθεί μέχρι και το Φεβρουάριο φτάνει στο ποσό των 7,45 δισ. ευρώ και, σύμφωνα με τις έως τώρα επιδόσεις του υπουργείου Οικονομικών, είναι αδύνατο να εισπραχθεί.
 
Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών το έλλειμμα είναι αυξημένο, παρά την επιβολή πολλαπλών έκτακτων μέτρων.

Τα έσοδα υστερούν έναντι του τελευταίου στόχου του υπουργείου Οικονομικών και τρόικας κατά 1.782 εκατ. ευρώ, οι πρωτογενείς δαπάνες ξεφεύγουν κατά 1.655 εκατ. ευρώ και το έλλειμμα του προϋπολογισμού στο 11μηνο είναι αυξημένο κατά 740 εκατ. ευρώ με βάση τον τελευταίο στόχο. Η μείωση θα ήταν αισθητά μεγαλύτερη, εάν δεν υπήρχε αναβολή ή μετάθεση των πληρωμών για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό είναι ορατό το ενδεχόμενο της επιβολής νέων μέτρων είτε εισπρακτικών είτε στην κατεύθυνση της μείωσης των δαπανών, στα οποία επιμένει η τρόικα, προκειμένου να κλείσουν οι «μαύρες τρύπες». Η τρόικα επιστρέφει στα μέσα του Ιανουαρίου για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και τον έλεγχο της οικονομίας και θα ζητήσει μέτρα ανεξάρτητα από τις πολιτικές αντιδράσεις που θα προκαλέσει. Υπενθυμίζεται ότι η Ν.Δ. έχει καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί νέα μέτρα και να επιμείνει στη θέση της, όπως και η τρόικα στη δική της, και θα οδηγηθούμε σε ένα νέο πολιτικό θρίλερ.

 
Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, άφησε ανοιχτό το θέμα της επιβολής νέων μέτρων, αλλά δήλωσε ότι δεν θέλει να επωμιστεί ο ίδιος την ευθύνη των μέτρων, αλλά συνολικά ο πρωθυπουργός και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση ή η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές.
 





Σε διεθνή φεστιβάλ δύο Έλληνες σκηνοθέτες
Σε διεθνή φεστιβάλ δύο Έλληνες σκηνοθέτες
'Ετοιμοι για αναχώρηση σε διεθνή Φεστιβάλ τις επόμενες ημέρες, είναι οι σκηνοθέτες Μπάμπης Μακρίδης της ταινίας «L» και Φίλιππος Τσίτος με τον «Άδικο κόσμο».
"Φιλόδοξοι αλλά ρεαλιστικοί στόχοι"
Η συγκράτηση των μισθών και η αύξηση της παραγωγικότητας θα βοηθήσουν να καλυφθεί το χάσμα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής από την ευρωπαϊκή οικονομία!
Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων
Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων
Η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών και επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, ξεκίνησε την κατάθεσή της στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή.
Τελευταία Σχόλια